Сир завжди був самодостатнім продуктом.
Але незважаючи на це, він може стати гідним інгредієнтом практично будь-якої страви. З нього можна приготувати масу смачних страв – супи, холодні та гарячі закуски, салати, гарніри, сирні запіканки, пироги, десерти та навіть напої. «Приазовський робочий» зібрав п'ять простих страв із ніжним, плавленим та хрумким сиром, якими можна порадувати себе та своїх коханих.
Плавлений сир розтопити в киплячій підсоленій воді (близько 2 літрів). Картоплю очистити, нарізати невеликими кубиками та покласти в ту саму каструлю. Варити 10 хв. Моркву натерти на тертці. Злегка обсмажити терту моркву в олії - буквально 4 хвилини, щоб пом'якшити. Коли картопля буде практично готова – додати в суп моркву та очищені креветки. Перемішати, довести до кипіння. За хвилину до кінця приготування додати зелень. Зняти з вогню, дати трохи настоятися під кришкою та подати до столу.
Відварити картоплю в мундирі. Змішати борошно, сіль та соду. У кефір додати яйце і розмішати. Додати отриманий кефір і розтоплене вершкове масло в борошно. Замішати м'яке тісто. Дати йому настоятися 20-30 хвилин, загорнувши у харчову плівку. Гарячу картоплю розім'яти. Додати натерту бринзу, добре перемішати. Поділити тісто на рівні шматочки. Злегка розім'яти порційний шматочок, викласти на середину начинку. Краї тіста підняти та защипнути. Розкачати тонкі коржики й обсмажити їх на сухій сковороді. Готові коржики змастити вершковим маслом. Смачного!
Сир натерти на дрібній тертці. Куряче філе нарізати на шматочки та подрібнити в блендері. З'єднати половину порції тертого сиру, куряче філе та подрібнений часник. Сметану змішати з майонезом, додати в масу, перемішати. Сформувати кульки, обваляти їх у тертому сирі. Охолодити запуску 20-30 хвилин у холодильнику перед подачею.
Гострі сирні палички із листкового тіста
Сир натерти на великій тертці. Тонко розкачати тісто і розрізати навпіл. Змішати всі приправи та спеції. Змастити приготовленим соусом одну половину тіста. Зверху присипати дрібно нарізаною зеленню. Посипати сиром. Накрити зверху другою частиною тіста і нарізати смужками. Кожну смужку акуратно скрутити. Викласти гострі сирні палички із листкового тіста на лист. Відправити в розігріту до 180 °C духовку на 20 хвилин і дати охолонути.
Цибулю очистити та дрібно нарізати. Змішати курячий фарш з цибулею і яйцем до однорідної маси. З приготовленої маси сформувати маленькі кульки і викласти їх у форму для запікання. Вершки змішати з тертим сиром. Кулі залити приготовленою сумішшю і поставити в розігріту до 180 ° С духовку на 25-30 хвилин.
18 лютого 2022
04 лютого 2022
21 січня 2022
14 січня 2022
06 січня 2022
24 грудня 2021
Цей сайт використовує cookies, як власні, так і від третіх осіб. Використовуючи цей сайт, ви даєте згоду на використання cookies
Я згоден (на)