За коментарем щодо боротьби з амброзією в Маріуполі PR.UA звернувся до директора МКП зеленого будівництва Сергія Кесарева.
За його словами, найбільш ефективним методом знищення амброзії є використання гербіцидів, однак в міських умовах такий підхід неможливий. Тому в Маріуполі з цією шкідливою алергенною рослиною борються шляхом засадження злакових трав, що будуть витісняти її, та викошування. План із засадження злаків цього року виконано приблизно на 70%, роботам заважали рясні дощі.
«Викошування амброзії триває з середини червня до кінця вересня. Місто розділено на зони, загалом це близько 12 гектар. Більшу частину території ми викошуємо чотири рази за сезон, окрім зон «Д» (приміром пустирі), де ми косимо лише один раз», - зазначає Сергій Кесарев.
На сьогодні зони «А» та «Б» (центральні та другорядні вулиці міста) викосили вже двічі. За планом, зони «Д» будуть оброблені в серпні-вересні. Щоденно для робіт залучається близько 70 людей. Інколи співробітники «Зеленбуду» вимушені покинути намічені роботи, адже мають терміново виконати заявки, що надходять з контакт-центру 15-55. Таким чином, графік змінюється.
Сергій Кесарев також розповідає, що певний відсоток заявок, поданих через контакт-центр, - це території, де амброзія має викошуватися іншими людьми. Зокрема, йдеться про будинки на балансі ОСББ, дитячі садки, школи, приватні підприємства. Адже за правилами благоустрою, за 20-метровою територією навколо таких об’єктів має слідкувати балансоутримувач.
«Люди подають заявки, ми маємо відреагувати, перевіряємо балансову приналежність, надаємо відповіді. І це все забирає час», - додає директор «Зеленбуду».
Наразі боротьба з амброзією в Маріуполі триває. Після викошування її вивозять на полігон ТПВ задля профілактики виникнення пожеж, адже рослина належить до сухостоїв. «Зеленбуд» планує завершити всі роботи до кінця вересня.
Нагадаємо, про «напад» амброзії на місто маріупольці почали скаржитися в середині липня.
Світлина: телеграм-канал контакт-центру 15-55
14 липня 2022
25 березня 2022
Цей сайт використовує cookies, як власні, так і від третіх осіб. Використовуючи цей сайт, ви даєте згоду на використання cookies
Я згоден (на)