Остання газета "Приазовський робочий" від 23 лютого 2022

05гру'25

п'ятниця

logo
  • Новини
  • Газета
  • Спецпроекти
  • Фоторепортажі
  • Інформацiя для акцiонерiв та стейкхолдерiв
    • Регулярна інформація
    • Особлива інформація
    • Інша інформація
    • Інформація для акціонерів до 01.01.2024р.
    • Офіційно
  1. Головна
  2. Новини
  3. Маріуполь
  4. Маріупольців запрошують у смачну великодню подорож країнами Європи
  • Маріуполь
    5960
  • Донбас
    1031
  • Україна
    864
  • Світ
    97

Маріупольців запрошують у смачну великодню подорож країнами Європи

Еліна Прокопчук
29кві'21 13:10

Великдень асоціюється з приємними клопотами – напередодні світлого свята ми замішуємо тісто, збиваємо глазур, прикрашаємо випічку посипкою та цукатами. Здобні та сирні паски готують в кожній українській родині. А що подають на стіл в інших країнах? PR.UA зібрав кращі рецепти різних народів.

Коломбо (Італія)

Коломбо – традиційний італійський пасхальний кекс. Його зазвичай випікають у вигляді голуба, що розкинув крила або хреста. Але він хороший і звичної круглої форми. Такий кекс виходить ароматним і дуже смачним.

Інгредієнти:

  • 1 стакан молока
  • 5 яєць
  • 150 г цукатів
  • 10 г сухих дріжджів
  • 500 г борошна
  • 50 г мигдалю
  • 300 г вершкового масла
  • 170 г цукру
  • 1 лимон
  • дрібка солі

Дріжджі розведіть в невеликій кількості теплої води, всипте 100 г борошна, замісіть тісто. Покладіть його в каструлю, додайте 200 г теплої води, накрийте серветкою, поставте в тепле місце на годину. Борошно, що залишилося, просійте з сіллю, додайте цукор, цедру половини лимона, чотири яйця та масло. З'єднайте суміш з тістом, яке настоювалося, влийте молоко і замісіть. Посипте борошном, накрийте серветкою, залиште ще на годину в теплому місці. Цукати наріжте, додайте в тісто, перемішайте і залиште ще на годину. Форму для випічки застеліть промасленим пергаментом, помістіть в неї тісто, залиште на 15 хвилин. Кекс змастіть збитим білком. Мигдаль підсушіть на сковороді, посипте їм кекс. Випікайте при 200 °С 40 хвилин, потім при 170 °С ще 30 хвилин.

Великодній хліб цурекі (Греція)

У Греції цурекі – традиційний великодній хліб, аналог паски. В оригінальному рецепті присутні борошно з кісточки вишні та смола з мастикового дерева. Але, оскільки такі інгредієнти у нас знайти складно і вони присутні в тісті в мінімальній кількості, обійтися можна й без них.

Інгредієнти:

  • 80 г вершкового масла
  • 100 г молока
  • 4 яйця
  • 60 г цукру
  • 40 г свіжих дріжджів
  • 650 г борошна
  • 1 апельсин
  • 3 г кардамону
  • 50 г кунжуту
  • 2 ст. л. масла
  • дрібка солі

У каструлі змішайте вершкове масло, додайте 100 г цукру, молоко, цедру апельсина, підігрійте. Кардамон та 2 ст. л. цукру подрібніть в порошок, висипте в каструлю, розмішайте. Додайте три яйця. Окремо підігрійте 100 г води, в ній розчиніть дріжджі, перелийте в каструлю з молочно-масляною сумішшю і всипте борошно. Вимісити тісто, перекладіть в миску. Накрийте рушником, залиште в теплому місці на три години, щоб воно піднялося. Потім розділіть тісто на дві частини, скатайте з кожної джгут. Джгути переплетіть і з'єднайте кінці, щоб вийшло плетене кільце. Деко застеліть пергаментним папером, покладіть цурекі та залиште його при кімнатній температурі, поки не підніметься в два рази. Змастіть випічку збитим білком, посипте кунжутом, поставте в розігріту до 170 °С духовку на 30 хвилин. В середину готового цурекі покладіть фарбовані яйця.

Гугельхопф (Німеччина)

Гугельхопф – німецький кекс, який готується з дріжджового тіста з додаванням мигдалю та сухофруктів.

Інгредієнти:

  • 100 г цукру
  • 150 мл молока
  • 7 г сухих дріжджів
  • 300 г борошна
  • 1 апельсин
  • дрібка солі
  • 1 яйце
  • 75 вершкового масла
  • 30 г родзинок
  • 30 г мигдалю
  • цукрова пудра для подачі

Розведіть в теплому молоці дріжджі. Додайте трохи просіяного борошна. Ретельно перемішайте, накрийте кришкою та залиште в теплому місці на годину. Зніміть з апельсина цедру, з м'якоті вичавіть сік. У решту борошна додайте сіль, цукор, яйце, вершкове масло, апельсиновий сік і дріжджову суміш. Замісіть тісто, накрийте і залиште ще на годину. Ізюм вимийте, залийте окропом і залиште на 10 хвилин. Додайте в тісто родзинки та цедру апельсина, ще раз добре вимісіть. Мигдаль обдати окропом, залиште на 10 хвилин, потім очистіть. Силіконову форму для кексів діаметром 22-24 см збризніть водою. Покладіть на дно мигдаль. Викладіть у форму тісто та залиште ще на 20-25 хвилин. Розігрійте духовку до 200 °С. Випікайте кекс 45 хвилин. Вийміть з духовки, дайте трохи охолонути. Переверніть форму на блюдо і вийміть кекс. Перед подачею присипте його цукровою пудрою.

Мазанець (Чехія)

Інгредієнти:

  • 450 г борошна
  • 90 г цукрової пудри
  • 3 яйця
  • дрібка солі
  • 100 г вершкового масла
  • 100 г мигдалю, родзинок
  • 225 мл молока
  • 30 г дріжджів

З теплого молока, дріжджів, цукру і невеликої кількості борошна приготуйте опару і залиште, щоб вона підійшла. У підігрітому борошні розмішайте сіль, цукор, розтерті жовтки і розігріте тепле вершкове масло. Додайте опару, що підійшла, тепле молоко і замісіть досить круте тісто. Додайте рубаний мигдаль (за бажанням) і родзинки. Тісто ще раз замісіть і поставте в тепле місце для бродіння. Тісто, що підійшло, викладіть на посипану борошном дошку, сформуйте з нього булку і покладіть на змащений жиром деко. Залиште, щоб воно піднялося. Потім верх булки надріжте гострим ножем, смаженим розтертим жовтком і посипте рубаним мигдалем (за бажанням). Випікайте 40 хвилин при 180 °С.

Мона де Паскуа (Іспанія)


Інгредієнти:

  • 500 г борошна
  • 140 г цукру
  • 75 мл оливкової олії
  • 75 г молока
  • 3 яйця
  • 25 г свіжих дріжджів
  • 1 лимон
  • 2 ст. л. коньяк
  • кольорова цукрова посипка

Оливкову олію перелийте в невелику каструльку, трохи підігрійте, додайте цедру лимона. Остудіть. У теплому молоці розведіть дріжджі, додайте яйця, цукор, масло з цедрою, коньяк. Все перемішайте. Борошно просійте і всипте в суміш. Замісити тісто, накрийте серветкою і поставте в тепле місце на 40 хвилин. Після того як тісто підніметься, замісити його ще раз і знову поставте в тепле місце на годину. Потім виліпіть тісто в формі овалу, в який вставте варене фарбоване яйце. Деко вистелити промасленим пергаментом, викладіть тісто на деко, посипте кольоровою посипкою і поставте в розігріту до 180 °С духовку на 20 хвилин.

Маріупольців запрошують у смачну великодню подорож країнами Європи

Фото з відкритих джерел

Читайте також:

  • Група Метінвест розгляне пропозицію Маріуполя щодо виділення ділянки для будівництва університету
  • Агресивний маріуполець побив поліцейського
  • У Маріупольській громаді за добу зменшилася кількість хворих коронавірусом
  • Тепер субсидія тільки готівкою: українці повинні подати нові заявки на отримання компенсації
Останні новини
    14липня2022
  • 09:56
    Заява Ріната Ахметова щодо активів Медіа Група Україна
  • 25березня2022
  • 19:26
    Голоси Маріуполя: створено канал важливих оголошень
  • 18:32
    SAVE MARIUPOL: у Нью-Йорку пройшов флешмоб на підтримку Маріуполя (ВІДЕО)
  • 17:34
    У Маріуполі полк "Азов" знищує ворожу техніку та окупантів
  • 17:00
    Метінвест шукає водіїв з транспортом та без
  • 16:25
    На Лівобережжі Маріуполя обстріляно Михайлівський собор (ФОТОФАКТ)
  • 15:50
    У боях за Маріуполь загинув боєць збірної України з ММА
  • 14:57
    Представники Групи Метінвест допомогли розмістити у Запоріжжі понад 3000 маріупольців
  • 14:14
    Сім'я з Маріуполя потрапила у смертельну ДТП
  • 13:20
    З Маріуполя під обстрілами вивезли коней (ФОТО)
  • 11:37
    Внаслідок бомбардування драматичного театру в Маріуполі загинуло близько 300 людей
  • 11:28
    Російські окупанти блокують гуманітарну операцію з порятунку мешканців Маріуполя
Сторінки
  • Головна
  • Новини
  • Газета
  • Спецпроекти
  • Архів Приазовський робочий
  • Фоторепортажі
  • Інформацiя для акцiонерiв та стейкхолдерiв
Powered By Blade.MSP ® from BrainTEC ™