І хоча в цей день традиційно дарують паперові валентинки, від солодких навряд чи хтось відмовиться. Власноруч приготований торт або тістечка у вигляді серця стануть відмінним доповненням до подарунка і зроблять вашу любов ще солодше. Журналісти PR.UA зібрали рецепти десертів, які змусять серце вашого коханого битися частіше.
Складові:
2 ч.л. розчинної кави
100 вершків жирністю 50%
90 г білого шоколаду
100 г гіркого шоколаду
Спосіб приготування: Плитку гіркого шоколаду розламайте на невеликі шматочки, складіть в металеву миску. Помістіть на каструлю з киплячою водою відповідного діаметру. Тримайте на водяній бані, поки шоколад повністю не розтопиться. З щільного паперу зробіть трафарет у формі сердечка шириною близько 10 см. З його допомогою намалюйте на аркуші пергаменту вісім однакових сердець. Невеликим кулінарним пензликом промажте сердечка розтопленим шоколадом. Залиште на 10 хвилин, потім нанесіть другий шар. Дайте застигнути, після чого акуратно зніміть з паперу і помістіть в холодильник. Білий шоколад порубайте ножем або натріть на тертці. Додайте у вершки розчинну каву, перемішайте, перелийте в сотейник і доведіть до кипіння. Додайте білий шоколад, розмішайте. Перелийте в миску і дайте охолонути. Збийте вінчиком у пишну масу і перекладіть в кондитерський мішок з гладкою насадкою. На шість сердечок видавити крем невеликими кульками. Складіть одне на інше по три сердечка з кремом. Накрийте шоколадними сердечками, які залишилися і поставте в холодильник до подачі до столу
Складові для коржів:
40 г меду
80 г цукру
50 г вершкового масла
1 яйце
½ чайної ложки соди
дрібка солі
Для крему:
160 г білого шоколаду
240 г вершків 33%
240 г вершкового сиру
Спосіб приготування: У мисці з'єднайте цукор, вершкове масло, мед, яйце, сіль. Поставте на водяну баню. Помішуючи, нагрівайте до появи по краях миски дрібних бульбашок. Додайте соду, перемішайте. Маса посвітлішає і почне пінитися. Помішуючи, підігрійте ще хвилину. Зніміть миску з вогню. Дайте масі охолонути. Додайте борошно, замісити тісто. Тісто виходить липким. Більше борошна не додавайте. Перекладіть тісто на харчову плівку, загорніть. Покладіть в холодильник на кілька годин, краще на ніч.
Приготуйте ганаш для крему. Шоколад подрібніть. Вершки нагрійте не доводячи до кипіння, вилийте на шоколад. Дайте постояти 1-2 хвилини, перемішайте до однорідності. Накрийте ганаш харчовою плівкою в контакт до поверхні. Поставте в холодильник на ніч (можна більше) для стабілізації.
Приготуйте коржі. Тісто розділіть на три частини. Кожну розкачайте на папері для випічки товщиною 3-4 мм. Прикладіть трафарет, вирізаний з паперу або форму-серце. Із залишків можна вирізати маленькі сердечка для декору торта. Перед випічкою коржі наколіть виделкою. Випікайте при температурі 170 градусів до легкого рум'янцю. Повністю охолодіть. Приготуйте крем. У ганаш додайте вершковий сир. Збийте до піків стійкої форми. Крем перекладіть в кондитерський мішок з круглою насадкою.
Зберіть торт. На блюдо укладіть один корж. За допомогою кондитерського мішка видавити крем. Накрийте наступним коржем. Знову видавіть крем. З третім коржем вчиніть аналогічно. Готовий торт відправте в холодильник для просочення на 5-6 годин (можна на ніч). Декорують торт на свій смак. Це можуть бути ягоди, фрукти, безе, маршмеллоу, горіхи, мармелад, цукерки і пряники.
Складові:
3 банана
жменю свіжої або замороженої журавлини
200 г темного або гіркого шоколаду
25 г вершкового масла
0,5 склянки мигдалю
Спосіб приготування: Перш за все потрібно приготувати шоколадну глазур для наших сердечок. Для цього підготуйте водяну баню. На ній розтопіть розламаний на шматочки шоколад. Туди ж додайте вершкове масло. Потихеньку помішуйте шоколад з маслом, щоб утворилася однорідна маса. Тепер візьміть силіконову форму з сердечками і промажте стінки кожного сердечка рідким шоколадом. Зручно використовувати для цього пекарській силіконовий пензлик. Потім відправте форму в морозилку на кілька хвилин, щоб шар шоколаду застиг. Потім потрібно буде зробити ще один шар глазурі. Поки форма знаходиться в морозилці, залийте окропом мигдаль. Очистіть мигдалини від шкірки. Подрібніть мигдаль. Дістаньте з морозилки форму з сердечками, промажте другий шар рідким шоколадом і знову відправляйте в морозилку. Поки в морозилці застигає глазур, приготуйте бананову начинку для наших солодких валентинок. Очистіть банани від шкірки і покладіть в блендер. Насипте до бананів жменю журавлини. Кисленька журавлина приємно доповнить ніжний смак бананової начинки. Прокрутіть банани з журавлиною, поки не утвориться однорідне пюре.
Негайно дістаньте з морозилки силіконову форму, рівномірно викладіть на дно кожного сердечка нарізаний мигдаль. Зверху залийте мигдаль бананової кашкою.
Тепер ложкою наберіть рідкий шоколад і залийте кожне сердечко повністю. Поставте солодкі валентинки в морозилку на кілька годин. Потім легенько відшаруйте форму від сердечок і викладіть їх на блюдо.
Складові:
500 г вишні
450 мл вершків
30 г желатину
2 ст.л. какао-порошку
1 стакан молока
150 г коричневого цукру
Спосіб приготування: Желатин залийте водою, дайте йому набрякнути. Вишню перемішайте з цукром, додайте пару столових ложок води, на плиті доведіть до кипіння і варіть хвилин п'ять. Вершки нагрійте на плиті з цукром, щоб він розчинився. Зваріть густе какао з молока. Вишневу масу протріть через сито. Желатин нагрійте до прозорості, розділивши його на три частини, додайте в вишневу масу, в вершки і в какао. Розлийте перший шар в формочки, приберіть в холодильник. Коли желе схопиться, налийте наступний шар з вершків і приберіть на холод. За ним - третій шар з какао і також приберіть в холодильник. Щоб вийняти желе, коли воно охолоне, опустіть в гарячу воду низ формочок. Прикрасьте готові сердечка вишнями.
14 липня 2022
25 березня 2022
Цей сайт використовує cookies, як власні, так і від третіх осіб. Використовуючи цей сайт, ви даєте згоду на використання cookies
Я згоден