Маріуполь може бути не тільки туристичним, але й смачним.
Незабаром це доводитимуть студенти Маріупольського фахового коледжу ДонНУЕТ імені Михайла Туган-Барановського.
Маріупольці підтримують своїх фермерів
Місцева підприємиця Марія Бубнова анонсувала конкурс "Смачний Маріуполь". Участь у ньому можуть взяти тільки студенти фахового коледжу. Головна умова – страва має бути приготована із фруктів та овочів місцевих фермерів та відповідати всім нормам здорового харчування для дітей віком від 4 до 18 років.
"Кожного сезону наше сімейне підприємство намагається випускати новий продукт. Він має бути виключно з натуральних інгредієнтів. Це овочі та фрукти, які вирощують в нашому регіоні, тому що ми орієнтовані на підтримку та закупівлю сировини в місцевих фермерів. Загалом в нас були овочеві страви, але ми вирішили, що в Маріуполі ще є фруктові сади. Наприклад, яблуневий. Ми їздили до села Тополине, спілкувалися з фермером і зрозуміли, що їх цікавить збут, а у нас підприємство, яке може переробити цей продукт. І я вирішила звернутися до коледжу, де студентів навчають тим спеціальностям, які нас цікавлять", – розповіла pr.ua про зародження ідеї співзасновниця родинного бізнесу в Маріуполі Марія Бубнова.
За задумом, переможці зможуть запропонувати свою страву місцевому виробнику їжі, який працює за технологією термічної обробки страви та подальшої її заморозки. А також розглядають можливість отримати грошову винагороду.
Як обиратимуть переможця?
За словами Марії Бубнової, усі деталі ще будуть обговорюватися з представниками коледжу. Але відомо, приготування страви – не єдина умова.
"Зараз у закладі дистанційне навчання, але це не заважає конкурсу. Попередньо учасники будуть складати технічну карту та інструкцію. Тобто перш ніж перейти до приготування, необхідно провести документальну підготовку", – зауважила підприємиця.
У фіналі фахівці обиратимуть переможця. Як повідомили pr.ua у коледжі, точна кількість студентів, які будуть брати участь поки невідома, але конкурс вже анонсували й зацікавлених було багато.
"Студенти-технологи в нас звикли до різних заходів. Ми до карантину і в олімпіадах брали участь, і багато куди їздили. Тому вони зацікавлені. До того ж це абсолютно новий напрямок. Такого раніше не було. Нам самім цікаво, що з цього вийде", – поділилася завідувачка практики, викладачка технологічних дисциплін Маріупольського фахового коледжу ДонНУЕТ імені Михайла Туган-Барановського Юлія Богатирьова.