Найбільша за кількістю учнів школа Маріуполя - лівобережна №10 - включилася в пілотний проєкт по розробці мультипрофільного меню. Як повідомила PR.UA директорка комунального підприємства «Харчування» Лариса Бабакова, меню буде обговорюватися з батьками учнів, також в його розробці братимуть участь дієтологи та технологи.
За бажанням долучитися до обговорення раціону може кожен з батьків.
«Мультипрофільне меню - це можливість вибору для дитини. Коли на одній тарілці, наприклад, котлета, гарнір і не один, а три види свіжих або солоних овочів, буряк, спаржа, зелений горошок. Або морква, квашена капуста і буряк. Варіантів безліч, але суть одна - різноманітність, можливість отримати задоволення від обіду, - прокоментувала Лариса Бабакова. - Після затвердження це меню буде випробувано на практиці, і, якщо діти його оцінять, цей досвід можна буде поширити на інші школи Маріуполя».
У зв'язку з введенням нового санітарного регламенту з 1 січня 2021 року, а також реформою системи шкільного харчування, меню їдалень закладів освіти в Україні змінюється. За новими правилами заборонено продавати в шкільних буфетах чіпси, сухарики, поп-корн, ковбаси, сосиски, копчену та солону рибу. Також на всеукраїнському рівні розроблено меню зі 100 страв для шкільного харчування за участю відомого українського кулінара Євгена Клопотенко. Незабаром воно буде представлено офіційно і зможе стати основою при складанні меню на місцевому рівні та на рівні постачальників харчування.
Раніше
PR.UA писав, хто
складає меню шкіл в Маріуполі і як надалі місто планує покращувати якість харчування в дошкільних та шкільних установах.