Маріупольські господині активно діляться в соціальних мережах рецептом від шеф-кухаря англійської королеви Єлизавети ІІ, опублікованим на офіційному сайті королівської сім'ї The Royal Family, передає PR.UA. Чому б і не надати королівські почесті своїм рідним та близьким?
Щоб приготувати улюблені панкейки Єлизавети ІІ, The Royal Family рекомендує досить простий рецепт, але з деякими секретами особливого смаку.
Інгредієнти:
125 г борошна
30 г цукру
дрібка солі
2 середніх яйця
1,5 яєчних жовтки (30 г)
250 мл молока
40 г вершкового горіхового масла по-французьки.
Секрет масла
Щоб приготувати горіхове масло beurre noisette по-французьки, потрібно в каструлі з товстим дном на слабкому вогні розтопити вершкове масло преміум-класу (85% жирності), поки не увариться рідина і жир, що залишився, не набуде горіхово-золотистого коліру. Це додасть млинцям чудовий аромат і збереже їх вологість.
Тісто для млинців
Поетапно змішайте сіль, борошно і цукор з яйцями, щоб вийшло однорідне тісто. Потім поступово додайте молоко і, нарешті, остигле горіхове масло.
Випікати млинці слід з двох сторін на розпеченій млинцевій пательні, змащеній шматочком несолоного шпику.
Ідеї для сервірування
Шеф-кухар англійської королеви серед класичних варіантів називає млинці з лимоном і цукром. Після приготування треба посипати млинці цукровою пудрою, потім скрутити трубочкою і подати з часточками лимона.
Прекрасна легка альтернатива - млинці з джемом і збитими вершками. Збийте трохи подвійних вершків до однорідної консистенції. Після того, як млинці охолонуть, розкладіть на них шар вашого улюбленого джему (з малини, наприклад), потім шар збитих вершків і складіть млинці на четвертинки, прикрасьте свіжими ягодами.
Пікантні млинці з шинкою, цибулею-пореєм і сиром
Перед приготуванням додайте в млинцеве тісто трохи ваших улюблених свіжих нарізаних трав. Шеф-кухар в своєму рецепті використовував часник.
Для пікантних млинців необхідно приготувати сирний соус, його інгредієнти:
200 г вареної шинки, нарізаної кубиками
150 г обсмаженої цибулі-порею
125 г тертого сиру Грюєр (традиційний швейцарський горіховий сир можна замінити більш доступним - PR.UA)
275 мл молока
40 г вершкового масла
40 г борошна
В окремій пательні розтопіть масло, додайте борошно і, постійно помішуючи, щоб не було грудок, повільно влийте розігріте молоко. Готуйте протягом 3 хвилин, перш ніж знімати з вогню. Відокремте ¼ цієї суміші та відставте в сторону.
У соус, що залишився, додайте більшу частину сиру (відклавши трохи для посипання млинців), а також шинку і цибулю-порей. Приправте сіллю і перцем (при бажанні можна додати каєнський перець).
Розподіліть соус на млинці, а потім скрутіть їх в трубочки. Викладіть у форму, змащену маслом, а потім покрийте ¼ частиною соусу і тертим сиром, що залишилися.
Випікати при 180 °C на середній полиці протягом 15-20 хвилин до утворення бульбашок і золотистого кольору. Подавати гарячими, радить шеф-кухар Єлизавети II.
Ну що, маріупольські господині, спробуємо? Пишіть в PR.UA, що у вас вийшло. Діліться своїми оригінальними рецептами з нашої багатотисячною аудиторією - ми їх обов'язково опублікуємо.