Найбільш очікуваний момент будь-якого святкового застілля - традиційна трапеза десертів. Погодьтеся, без желе, суфле, морозива, фруктів і, звичайно ж, тортів не обходиться жоден банкет. Але і в будні також хочеться побалувати себе незвичайними стравами до чаю, які можна приготувати нашвидкуруч, не докладаючи багато зусиль і часу. Список таких рецептів безмежний, «Приазовський робочий» зібрав найкращі.
яблуко - 1 шт.
масло вершкове - 30 г
крихта з печива - 50 г
цукор - 20 г
коньяк - 1 ст. л.
ванільне морозиво - 50 г
м'ята - за смаком
Простий в приготуванні, легкий у використанні і дуже смачний десерт, який гідний найдорожчих ресторанів, ви зможете подати на стіл своїм гостям і сім'ї.
Поріжте яблуко на чотири кільця товщиною 1-1,5 см. За допомогою вирубки видавіть серединку фрукта, видаливши насіння і серцевину. На сковороді розтопіть 15 г вершкового масла, додайте крихту з печива і добре розмішайте. За хвилину додайте цукор і прогрійте ще протягом двох хвилин, поки той не розтане. На сковороді розтопіть вершкове масло. Коли воно буде добре прогріте, викладіть кружечки яблука і смажте з двох боків по кілька хвилин. Влийте ложку коньяку і готуйте в ньому яблука кілька хвилин. Фрукт вбере яскравий аромат і злегка закарамелізується зверху. Збираємо десерт: на тарілці викладайте кружечки яблука один на одний, присипаючи кожен крихтою з печива. Скріпіть яблука зубочисткою і вставте невелику гілочку м'яти. Подавайте яблучний крамбл з ванільним морозивом.
хліб тостерний - 3 скибочки
банан - 1 шт.
шоколад - 50 г
яйце - 1 шт.
борошно - 2 ст. л.
вино - 100 мл
цукор - 2 ст. л.
олія - 150 мл
цукрова пудра - за смаком
Соковиті, ніжні й дуже смачні рулети з безпрограшної начинкою ідеально поєднуються з чорною кавою або міцним чаєм.
Поріжте банан на шматочки і відправте в сотейник, додайте цукор, перемішайте і варіть на повільному вогні. Потім влийте вино. Уварюють отриману масу до відносної однорідності і розм'якшення банана. Краї кожної скибочки хліба обріжте, щоб залишився лише м'якуш, а потім розкачайте його качалкою, щоб подовжити хліб і зробити тоншим. На кожну скибочку покладіть столову ложку бананової маси і кубик шоколаду. Загорніть хліб з начинкою в рулетик. Умочіть в яйце, потім в борошно і знову в яйце. У сковороді розігрійте олію і викладіть туди рулетики. Смажте з усіх боків до утворення рум'яної скоринки. Готову страву викладайте на паперові рушники. Коли охолоне, присипте цукровою пудрою.
шоколад темний - 200 г
олія - 2 ст. л.
банан - 4 шт.
очищені горіхи - 100 г
палички для морозива
Такі ласощі з задоволенням їдять дорослі й діти, адже вони куди корисніші, ніж традиційне морозиво, а приготувати їх зовсім не складно.
Очистіть банани, розріжте поперек навпіл і вставте в кожну половинку паличку для морозива. Плоске блюдо застеліть листом пергаменту, викладіть банани і помістіть в морозильну камеру на 15 хвилин. Горіхи порубіть ножем в дрібну крихту. Шоколад поламайте на невеликі шматочки, розтопіть на водяній бані, додайте олію, перемішайте. Вмочіть кожен банан в шоколад, хай він застигне. Ще раз зануріть «ескімо» в шоколад, а потім обваляйте в горіхах. Викладіть банани на блюдо і помістіть в морозильну камеру на 30 хвилин.
цукрова пудра - 2 ст. л.
какао - 2 ст. л.
яйце - 1 шт.
ванілін - 10 г
морозиво - за смаком
Гідна альтернатива класичному варіанту «Брауні», до якої потрібно докласти мінімум продуктів і зусиль. У високу кружку насипте цукрову пудру і какао, додайте яйце і ванілін. Збийте інтенсивно все виделкою або маленьким вінчиком. Поставте в мікрохвильовку, встановіть максимальну потужність на одну хвилину. При подачі можна доповнити десерт кулькою морозива.
вершкове масло - 50 г
молоко - 35 мл
цукор - 30 г
кокосова стружка - 80 г
шоколад - 80 г
олія - 1 ст. л.
Приготуйте знамениті кокосові батончики за 30 хвилин в домашніх умовах.
У каструлю налити молоко, додати вершкове масло і цукор, поставити на плиту. Коли масло і цукор розчиняться, частинами додавати кокосову стружку і перемішувати до загустіння. Перекласти масу на пергамент і сформувати прямокутник висотою 1-1,5 см. Поставити в морозильну камеру на 15 хвилин. Потім дістати і нарізати на батончики. Знову поставити в морозильну камеру на 15 хвилин. Шоколад для глазурі розтопити, додати масло, добре перемішати. Охолоджені батончики занурити в шоколад і поставити в морозильну камеру на п'ять хвилин.
Цей сайт використовує cookies, як власні, так і від третіх осіб. Використовуючи цей сайт, ви даєте згоду на використання cookies
Я згоден (на)