Остання газета "Приазовський робочий" від 23 лютого 2022

05гру'25

п'ятниця

logo
  • Новини
  • Газета
  • Спецпроекти
  • Фоторепортажі
  • Інформацiя для акцiонерiв та стейкхолдерiв
    • Регулярна інформація
    • Особлива інформація
    • Інша інформація
    • Інформація для акціонерів до 01.01.2024р.
    • Офіційно
  1. Головна
  2. Газета
  3. Світ захоплень
  4. Король чаювання
  • Суспільство
  • Актуально
  • Події дня
  • У прес-клубі
  • Подробиці
  • PRO-творчість
  • Iнтерв'ю
  • Здоров'я
  • Юридична консультація
  • Домашня енциклопедія
  • Світ захоплень
  • Спорт
  • Читач - Газета

Король чаювання

Еліна Прокопчук
15січ'21 22:17
Приготуйте солодкий пиріг до вечері-частування швидко розлетиться по тарілках.

Що може бути краще булочок? Тільки пироги! Ці десерти по праву можуть вважатися зимовими: як затишно в сніговий день розрізати ароматний сметанник або шарлотку. У кожної господині в арсеналі є свій коронний рецепт, але завжди добре поповнювати кулінарну книгу.

Бабусин секрет
  • 1 склянка кефіру
  • 1 склянка варення
  • 2 склянки борошна
  • 1 яйце
  • 3 ст. л. цукру
  • 0,5 ч. л. соди
  • оцет - для гасіння соди

У варення додайте соду, погашену оцтом, і ретельно перемішайте. Залиште на 2-3 хвилини. Потім додайте кефір і ще раз перемішайте. Додайте цукор, потім яйце, перемішайте майбутнє тісто ще раз. Останній інгредієнт бабусиного пирога це борошно. Додайте його та перемішайте. Тісто викладайте в змащену або покриту пергаментом форму. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці до рум'яності.

Сметанний пиріг
  • 3 склянки борошна
  • 500 мл сметани
  • 1,5 склянки цукру
  • 1/4 ч. л. соди
  • 1/4 ч. л. солі
  • вершкове масло - для змазування дека

Сметану змішайте з цукром і розділіть на дві частини. В одну частину додайте соду, потім просіяне борошно з сіллю. Замісити дуже м'яке тісто, розділіть його на чотири рівні частини. Увімкніть духовку, деко змастіть маслом. Кожну частину тіста розкачайте у вигляді прямокутника, розміри його приблизно 30х40 см, або кола товщиною приблизно 2-3 мм, і покладіть на лист (деко), змащений маслом. Випікайте коржі в духовій шафі при температурі 190 градусів 10-15 хвилин до рум'яності. Як тільки вони охолонуть, викладіть один корж на блюдо і густо змастіть сметаною з цукром, на нього покладіть другий корж і змастіть сметанним кремом, потім покладіть третій корж і також змастіть сметаною. З четвертого коржа зробіть крихту, посипте нею сметанний торт-пиріг. Потім поставте його в холодильник на 4-5 годин. Розріжте сметанний пиріг після того, як коржі добре просочаться кремом.

Пиріг «Зебра»
  • 300 г цукру
  • 250 г борошна
  • 4 яйця
  • 200 мл сметани
  • 100 мл вершкового масла
  • 2 ст. л. какао-порошку
  • 1 ч. л. соди

Змішайте борошно з содою. У мисці збийте міксером яйця з цукром не менше 5 хвилин на максимальній швидкості. Додайте сметану і м'яке вершкове масло, перемішайте. Додайте борошно з содою. Розділіть тісто на дві рівні частини. В одну додайте какао-порошок. Форму застеліть пергаментом і змастіть вершковим маслом. Викладіть 2 ст. л. білого тіста, потім 2 ст.л. шоколадного тіста. Таким чином чергуйте шари. Зробіть малюнок на поверхні пирога дерев'яною шпажкою. Випікайте пиріг "Зебра" в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин. Готовому пирогу дайте охолонути і подавайте до чаю.

Тертий пиріг
  • 200 г вершкового масла
  • 3 склянки борошна
  • 2 яйця
  • 1/3 ч. л. соди
  • 1/2 ч. л. солі
  • 1 склянка цукру
  • ванілін
  • варення густе (повидло або джем)
  • волоські горіхи за смаком

Масло, цукор, яйця, сіль, соду, ванілін змішайте в одній чаші. Розімніть масло і максимально збийте виделкою. Потім збийте суміш до однорідності міксером. Поступово введіть борошно, перемішайте. Розділіть тісто на дві нерівні частини (1/3 і 2/3). Меншу частину приберіть в морозилку. Знадобиться приблизно година. Більшу частину розкачайте в форму, можна зробити невеликі бортики. Викладіть на пласт варення і горіхи. Як тільки тісто в морозилці стане досить твердим, дістаньте його і натріть на крупній тертці, розподіліть рівномірно поверх варення. Випікайте пісочний тертий пиріг з варенням в розігрітій духовці при 180 градусах приблизно 25 хвилин.

Топ статті
  • 26бер'21
    Природно та з комфортом
  • 26бер'21
    Парк та університет стануть сусідами
  • 26бер'21
    Ставка на позитив
  • 26бер'21
    Гаряча вода без перебоїв і зростання тарифів
  • 24бер'21
    Маріуполь стане студентською столицею
  • 24бер'21
    Маріуполь приєднався до ініціативи «Без бар'єрів
  • 24бер'21
    У Маріуполі з'явиться медичний центр ТОП-рівня
  • 24бер'21
    Метод добра і морквини
  • 19бер'21
    Авокадо замість булочок
  • 19бер'21
    Маріупольський район на марші децентралізації
  • 19бер'21
    Тижневий запас - без заміни балонів
  • 19бер'21
    Прогрес техніки - прорив в якості
Архив Газети
Сторінки
  • Головна
  • Новини
  • Газета
  • Спецпроекти
  • Архів Приазовський робочий
  • Фоторепортажі
  • Інформацiя для акцiонерiв та стейкхолдерiв
Powered By Blade.MSP ® from BrainTEC ™