Остання газета "Приазовський робочий" від 23 лютого 2022


22січ'25

середа

Король чаювання

Еліна Прокопчук
15січ'21 22:17
Приготуйте солодкий пиріг до вечері-частування швидко розлетиться по тарілках.

Що може бути краще булочок? Тільки пироги! Ці десерти по праву можуть вважатися зимовими: як затишно в сніговий день розрізати ароматний сметанник або шарлотку. У кожної господині в арсеналі є свій коронний рецепт, але завжди добре поповнювати кулінарну книгу.

Бабусин секрет

У варення додайте соду, погашену оцтом, і ретельно перемішайте. Залиште на 2-3 хвилини. Потім додайте кефір і ще раз перемішайте. Додайте цукор, потім яйце, перемішайте майбутнє тісто ще раз. Останній інгредієнт бабусиного пирога це борошно. Додайте його та перемішайте. Тісто викладайте в змащену або покриту пергаментом форму. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці до рум'яності.

Сметанний пиріг

Сметану змішайте з цукром і розділіть на дві частини. В одну частину додайте соду, потім просіяне борошно з сіллю. Замісити дуже м'яке тісто, розділіть його на чотири рівні частини. Увімкніть духовку, деко змастіть маслом. Кожну частину тіста розкачайте у вигляді прямокутника, розміри його приблизно 30х40 см, або кола товщиною приблизно 2-3 мм, і покладіть на лист (деко), змащений маслом. Випікайте коржі в духовій шафі при температурі 190 градусів 10-15 хвилин до рум'яності. Як тільки вони охолонуть, викладіть один корж на блюдо і густо змастіть сметаною з цукром, на нього покладіть другий корж і змастіть сметанним кремом, потім покладіть третій корж і також змастіть сметаною. З четвертого коржа зробіть крихту, посипте нею сметанний торт-пиріг. Потім поставте його в холодильник на 4-5 годин. Розріжте сметанний пиріг після того, як коржі добре просочаться кремом.

Пиріг «Зебра»

Змішайте борошно з содою. У мисці збийте міксером яйця з цукром не менше 5 хвилин на максимальній швидкості. Додайте сметану і м'яке вершкове масло, перемішайте. Додайте борошно з содою. Розділіть тісто на дві рівні частини. В одну додайте какао-порошок. Форму застеліть пергаментом і змастіть вершковим маслом. Викладіть 2 ст. л. білого тіста, потім 2 ст.л. шоколадного тіста. Таким чином чергуйте шари. Зробіть малюнок на поверхні пирога дерев'яною шпажкою. Випікайте пиріг "Зебра" в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин. Готовому пирогу дайте охолонути і подавайте до чаю.

Тертий пиріг

Масло, цукор, яйця, сіль, соду, ванілін змішайте в одній чаші. Розімніть масло і максимально збийте виделкою. Потім збийте суміш до однорідності міксером. Поступово введіть борошно, перемішайте. Розділіть тісто на дві нерівні частини (1/3 і 2/3). Меншу частину приберіть в морозилку. Знадобиться приблизно година. Більшу частину розкачайте в форму, можна зробити невеликі бортики. Викладіть на пласт варення і горіхи. Як тільки тісто в морозилці стане досить твердим, дістаньте його і натріть на крупній тертці, розподіліть рівномірно поверх варення. Випікайте пісочний тертий пиріг з варенням в розігрітій духовці при 180 градусах приблизно 25 хвилин.

Цей сайт використовує cookies, як власні, так і від третіх осіб. Використовуючи цей сайт, ви даєте згоду на використання cookies

Я згоден (на)
0.41