Хотілося б привести себе у форму, але фітнес-центри закриті. Добре б влаштувати шопінг, але магазини на карантині. Посиденьки в кафе скасовуються, походи в кінотеатри теж. Залишається надіти улюблену піжаму, ввімкнути старий фільм і влаштувати сімейне чаювання. Звучить непогано, чи не так? А що найкраще поєднується з чаєм, як не свіжі, повітряні, ароматні булочки? Спечіть їх разом з рідними, і день пролетить непомітно.
Для тіста:
Для начинки:
Для крему:
Заздалегідь дістаньте яйця і масло. Яйця повинні бути кімнатної температури, масло м'яким. Нагрійте молоко, в теплому молоці розчиніть дріжджі, сюди ж додайте цукор. Все перемішайте, накрийте рушником і поставте на 15 хвилин в тепле місце, щоб опара підійшла. У великій мисці змішайте сіль і яйця (просто віночком). Додайте сюди опару, м'яке масло, борошно і замісіть тісто. Воно повинно бути трохи липким. Накрийте рушником і залиште підходити на годину. Потім добре вимісити тісто, розкачайте в прямокутник і змастіть вершковим маслом. Посипте лист корицею і цукром, поверніть в рулет і наріжте його на шматочки товщиною 2-3 см. Покладіть майбутні булочки на змащене вершковим маслом деко, накрийте серветкою і залиште підходити на 20 хвилин. Тим часом розігрійте духовку до 180 0С. випікайте булочки 25 хвилин. Коли дістанете, трохи остудіть і змастіть кремом (сметану з цукровою пудрою збийте міксером). Можна зробити крем з маскарпоне і цукрової пудри, сирного сиру, вершків і пудри. Також сінабони можна полити карамеллю або згущеним молоком.
Для тесту:
Для начинки:
Для змазування:
Спочатку потрібно зробити опару. Для цього підігрійте молоко, всипте пачку сухих дріжджів, 1 столову ложку цукру, 2 столові ложки борошна. Перемішавши. Залиште в теплому місці на 20 хвилин. Розтопіть вершкове масло на мінімальному вогні. Борошно просійте, в ній зробіть ямку, вбийте куряче яйце. У миску з борошном і яйцем додайте опару, цукор, вершкове масло, ванільний цукор і сіль. Добре перемішайте ложкою. Вимісити тісто руками, додайте родзинки. Ще раз замісити тісто, накрийте чистим рушником і залиште його в теплому місці на годину. Зробіть начинку. Закип'ятіть чайник, мак залийте окропом, залиште на 10 хвилин. Воду злийте, мак перемеліть блендером, додайте цукор, добре перемішайте - начинка готова. Коли тісто підійде, розділіть його на дві частини і розкачайте в корж (0,5 см). Змастіть вершковим маслом, викладіть половину начинки тонким шаром. Поверніть рулет, розріжте його на шматочки шириною 2-2, 5 см.також поступите з другою половиною тіста і маку. Деко змастіть маслом, викладіть булочки. Залиште на 15 хвилин в теплому місці. Збийте куряче яйце і змастіть булочки. Деко поставте в духовку на середню полицю, випікайте булочки при 2000 С до золотистого кольору (близько 20 хвилин).
Для тіста:
Для начинки:
Підготуйте всі необхідні продукти. Злегка підігрійте молоко. Приготуйте опару: молоко (трохи тепле), дріжджі, цукор, сіль і борошно (0,5 склянки) перемішайте, накрийте серветкою і залиште в теплому місці хвилин на 20. Коли опара підійде (покриється бульбашками), додайте яйце, рослинне масло і перемішайте. Додайте просіяне борошно (можна частинами). Перемішайте спочатку ложкою, потім замісити тісто руками. Тісто буде м'яким і слухняним (місити приблизно 10 хвилин). Чашку (миску) змастіть рослинним маслом, тісто сформуйте в кулю, покладіть в чашку, накрийте плівкою і поставте в тепле місце приблизно на годину – для підйому. Сир протріть через сито або розімніть товкачем, щоб не було щільних грудочок. Додайте в сир цукор, жовток, сметану, ванільний цукор, перемішайте. Готову начинку приберіть на час, поки підходить тісто, в холодильник. Тісто розділіть на 12 шматочків, кожен з них скачайте в кульку. Деко застеліть пергаментом, викладіть кульки тіста на відстані не менше 5 см один від одного. Накрийте серветкою і залиште на 10-15 хвилин. Потім денце склянки або келиха умочіть в борошно і зробіть в кульках тесту поглиблення. У кожну ямку викладіть сирну начинку, приблизно по 1 столовій ложці. Розігрійте духовку до 180-190 С. Акуратно змастіть ватрушки яйцем, змішаним з молоком за допомогою силіконової пензлика. Випікайте ватрушки в розігрітій духовці 20-30 хвилин при температурі 180-190 С .
Для тіста:
Для начинки:
Для штрейзеля:
Додатково:
Для штрейзеля (посипання) змішайте борошно і цукор, додайте натерте на тертці вершкове масло, перетріть руками в крихту і приберіть в холодильник. Вишню, очищену від кісточок, викладіть на сито, щоб стік сік. Потім посипте ягоди цукром і крохмалем, перемішайте. Борошно просійте і змішайте з швидкодіючими сухими дріжджами. Яйце розбийте в миску, додайте цукор, ванільний цукор і дрібку солі, розітріть.
Додайте розтоплене вершкове масло, перемішайте. Влийте тепле молоко, розмішайте. Частинами додавайте в тісто борошно, змішану з дріжджами, розмішуючи кожен раз, щоб не було грудок. Замішуйте тісто спочатку віночком або виделкою в мисці, потім перекладіть на стіл і продовжуйте місити руками. Замісити гладке, однорідне тісто, що не липнуче до рук, столу і посуду. Покладіть тісто в миску, накрийте пакетом або рушником і приберіть в тепле місце для підходу на годину. Через годину воно підійде, збільшиться в об'ємі в два рази або навіть більше. Його слід зім'яти і знову прибрати в тепле місце.
Через 30 хвилин дріжджове тісто готове. Розділіть його на вісім частин (за кількістю булочок). Зробіть заготовки довгастої форми, накрийте рушником і залиште на 10 хвилин для підходу. Потім розкачайте кожну заготовку в прямокутник. На край прямокутника викладіть ягоди вишні. Поверніть прямокутник в рулет, защипніть добре кінці. Рулет поверніть равликом швом вниз. Край рулету заправте всередину. Таким чином скрутити всі вісім булочок. Викладіть булочки з вишнею на деко, змащене маслом. Змастіть кожну здобу збитим яйцем, посипте штрейзелем і залиште на 10-15 хвилин. Нагрійте духовку до 180 С і запікайте булочки з вишнею протягом 25 хвилин. Готову здобу вийміть з духовки, акуратно зніміть з дека і перекладіть на решітку. Трохи остудіть і подавайте до столу в теплому вигляді.
Цей сайт використовує cookies, як власні, так і від третіх осіб. Використовуючи цей сайт, ви даєте згоду на використання cookies
Я згоден (на)