Приготування смачних млинців - справжня наука. На Масницю особливо важливо подати на стіл апетитні млинці, які стануть прикрасою вашого столу та порадують гостей. У кожного є свій улюблений варіант млинців, які він готує за власною технологією. Дріжджові або прісні, тонкі або пишні, на молоці, воді або кефірі, з ікрою чи варенням - вирішувати вам. «Приазовський робочий» пропонує вам приготувати смачні і, головне, корисні млинці за нашими улюбленими рецептами. Смачного!
Яйця - 2 шт.
кокосове борошно - 6 ст. л.
рисове борошно - 2 ст. л.
кефір - 250 мл
сода - 1/2 ч. л.
фруктоза - 1 ч. л.
ванільний цукор - 1 ч. л.
вершкове масло - 40 г
оливкова олія - 1 ст. л.
вода - 50 г
сіль за смаком
кленовий сироп - за смаком
Розтопіть на сковороді вершкове масло. Збийте яйця, додайте розтоплене вершкове масло і оливкову олію, сіль, фруктозу, ванільний цукор, соду, кефір і борошно. Ретельно збийте. Тісто вийде густим, через що млинці будуть недостатньо тонкими, тому потроху додавайте воду, щоб зробити тісто більш рідким. Залиште на 20 хвилин настоюватися. На змащену оливковою олією розігріту тонку млинцеву сковороду налийте ополоником тісто, обертанням сковороди даючи йому правильно розтектися. Важливий нюанс: кокосове тісто дуже ніжне, тому млинці краще смажити під кришкою, це гарантує, що вони не розваляться при перегортанні. Після смаження, коли вони трохи охолонуть, млинці стають міцнішими. Подавати їх можна зі сметаною і варенням, але один з найкращих варіантів - кленовий сироп.
Молоко 1% або знежирене - 2 ст.
яйця - 7 шт.
сіль, оливкова олія - 2 ст. л.
вівсяні висівки - 5 ст. л.
пшеничні висівки - 3 ст. л.
кукурудзяний крохмаль - 1,5 ст. л.
печериці - 600 г
цибуля - 2 шт.
вершкове масло - 1 ст. л.
Трохи підігріти молоко, додати два яйця, оливкову олію, сіль і збити до однорідного стану. Потім додати висівки - вівсяні і пшеничні, кукурудзяний крохмаль, гарненько вимішати і дати постояти мінімум 10 хвилин, щоб висівки трохи набрякли. Добре розігріту сковороду змастити харчовим пензлем оливковою олією і можна починати смажити млинці. Відварити чотири яйця, але не круто - бажано, щоб жовток був у майже звареному, але все ж «мішечку». Для начинки нарізати дрібними кубиками цибулю, обсмажити на суміші 1 ст. л. оливкової олії і 1 ст. л. вершкового масла до золотистого кольору, додати нарізані слайсами гриби і обсмажити трохи на середньому вогні - буквально хвилину. Потім знизити температуру до мінімальної, накрити кришкою і дати грибам з цибулею протомитися п'ять-сім хвилин. Після цього зняти кришку, збільшити нагрівання до середнього і обсмажити, додавши сіль і перець. Можна використовувати суміш перців, де є білий, рожевий і, власне, чорний перець. Потім додати очищені та натерті на крупній тертці яйця, перемішати. Начинити млинці яєчно-грибною сумішшю. Обсмажити їх при невеликому нагріванні в 1 ч. л вершкового масла - і можна насолоджуватися низькокалорійною і корисною стравою з денною нормою висівок.
«Ідеальні» - автор рецепта кулінарна блогерка Венера Осепчук.
Молоко - 1 л
яйця - 6 шт.
цукор - 100 г
сіль
олія - 120 г
борошно - 350 г
Влити молоко в чашку, розбити яйця, додати сіль, цукор, олію. Злегка збити міксером до однорідної маси. Всипати просіяне борошно, збити міксером до розчинення грудочок. Смажити на середньому вогні. Перед смаженням першого млинця сковороду добре нагріти і змастити олією. Під час випікання потрібно постійно помішувати тісто ополоником, щоб воно було однорідним.
«Ароматні» - автор рецепта блогерка-кондитерка Вікторія Мельник
Яйця - 1 шт.
жовток - 1 шт.
цукор - 40 г
молоко - 300 г
вершкове масло - 50 г
темний ром, коньяк або лікер - 50-60 г
Використовуйте яйця кімнатної температури, а молоко нагрійте до 30-40 градусів. Змішайте інгредієнти в такій послідовності: яйця - цукор - 150 г молока - борошно - решта молока - розтоплене масло - алкоголь. Дайте тесту постояти приблизно пів години - годину. Потім смажте на сухій розжареній пательні.
Молоко 3,2% - 0,5 л
яйця - 3 шт.
вершкове масло - 2 ст. л.
цукор - 2 ст. л.
борошно - 200 г, сіль
Відокремлюємо білки від жовтків. Білки добре збиваємо міксером. До жовтків потрібно додати розм'якшене вершкове масло і ретельно все перетерти, а потім знову збити міксером. У миску з жовтками додаємо молоко кімнатної температури. Все змішуємо, щоб не залишилося грудок. У білки додаємо сіль і ще раз збиваємо - повинна вийти піна. З'єднуємо всі інгредієнти. Тісто має бути рідким. Виливаємо його на розпечену сковороду, попередньо змащену олією. Млинці виходять тонкі та повітряні.
Гречане борошно - 150 г
пшеничне борошно - 150 г
молоко - 450 мл
сметана - 160 г
пресовані дріжджі - 28 г
сіль
яйця - 4 шт.
олія
Молоко вилити в каструльку, на повільному вогні довести до початку кипіння. Зняти з вогню, розкришити дріжджі, добре перемішати. Жовтки відокремити від білків. Білки відставити убік, жовтки додати в молоко разом зі сметаною, перемішати. У великій мисці змішати обидва види борошна і сіль, влити молочно-яєчну суміш, розмішати, щоб не було грудочок. Накрити і поставити в тепле місце на півтори години. Білки збити в міцну піну, обережно ввести в тісто. Перемішати металевою ложкою знизу догори, загортаючи білки в тісто. Знову накрити і поставити в тепле місце ще на півтори-дві години. Добре розігріти сковороду і змастити олією. Вилити приблизно один ополоник (в залежності від розміру сковороди) тіста на розпечену сковороду. Коли з'являться бульбашки по всій поверхні млинця, перегорнути і смажити ще близько хвилини. Після кожного млинця змащувати сковороду олією. Млинці за бажанням можна змастити вершковим маслом. Подавати з ікрою, вершковим сиром, маслом або сметаною.
Бульйон - 1,5-2 л
для млинців:
борошно - 150 г
яйця - 3 шт.
молоко - 250 мл
олія - 2 ст. л.
цукор - 2 ст. л., сіль
Борошно просіяти. Змішати з сіллю і цукром. Додати яйця і молоко. Добре перемішати, щоб не було грудочок. Влити олію. Сковороду прожарити, змастити олією. Обсмажувати з двох боків. Готові млинці згорнути трубочкою і нарізати. Розкласти по тарілках, влити гарячий бульйон і подавати. Бульйон можна використовувати яловичий або курячий, кому як до вподоби. А ще непогано буде додати трохи зелені перед подачею.
Яйця - 5 шт.
сіль - 1/3 ч. л.
цукор - 5 ст. л.
олія - 2 ст. л.
вершкове масло - 150 г
ваніль
сода - 0,5 ч. л.
молоко - 250 мл
Яйця, сіль, цукор перемішати до легкої пінки, додати олію і розтоплене вершкове масло, ваніль. Потім просіяти борошно, всипати 0,5 чайної ложки соди і додати в яєчну суміш. Кількість борошна має бути такою, щоб тісто вийшло як густа сметана. Потім підігріти молоко і потроху додавати в наше тісто, постійно помішуючи і доводячи його до консистенції вершків або рідкої сметани. Тісто має вийти без грудочок і досить рідким. Розжарити сковороду і змастити її олією перед випічкою першого млинця. Потім сковороду змащувати не потрібно. Якщо тісто зроблено правильно, то млинці будуть легко зніматися зі сковороди. Подавати їх з солодкою начинкою - варенням або медом. Якщо зменшити кількість цукру в тесті до двох столових ложок, то млинці можна подати з солоною рибою, ікрою або м'ясом.
Гіркий шоколад - 80 г
молоко - 0,5 л
борошно - 200 г
яйця - 3 шт.
цукор-2 ст. л.
вершкове масло - 40 г
какао-порошок - 1 ст. л.
коньяк - 3 ст. л. (за смаком)
сіль за смаком
олія для смаження
Розігрійте 250 мл молока. Розламайте плитку шоколаду на шматочки і розтопіть на водяній бані. Підігріте молоко влийте в розтоплений шоколад. Туди ж додайте розтоплене вершкове масло. В іншій мисці змішайте борошно і какао-порошок, влийте молоко. Окремо збийте яйця з сіллю і цукром і додайте їх у тісто. Потім влийте підготовлену раніше шоколадну масу, ретельно перемішайте і дайте суміші настоятися дві години. Перед випіканням у тісто за бажанням можна додати пару ложок коньяку, це додасть страві тонкого аромату.
Тростинний цукор - 90 г
мелена кориця - 1 ч. л.
цукрова пудра - 30 г
вершкове масло - 60 г
яблуко - 2 шт.
яйця - 1 шт.
молоко - 125 мл
борошно - 60 г
ванілін - за смаком
Збити борошно з яйцем і половиною молока, поки суміш не стане однорідною. Розтопити масло. Не припиняючи розмішувати, ввести молоко, що залишилося, розтоплене масло, цукрову пудру і ванілін. Духовку розігріти до 180˚С. З приготованого тіста випекти млинці на сковороді, викласти на два промаслених листа для запікання. Яблука очистити, нарізати шматочками. Шматочки яблука обваляти в цукрі та кориці, розкласти на млинці, залишаючи вільними края. На кожен млинець зверху покласти по шматочку масла. Запікати в духовці 15-20 хвилин.
Фаворит столу. Порадуйте гостей апетитними млинцями з класичною начинкою – червоною ікрою.
Цей сайт використовує cookies, як власні, так і від третіх осіб. Використовуючи цей сайт, ви даєте згоду на використання cookies
Я згоден (на)