Остання газета "Приазовський робочий" від 23 лютого 2022


23січ'25

четвер

Смачно і не сумно

Альбіна Баркова
22січ'21 11:01
Несумні ідеї для приготування зимових сніданків, заряджаючих енергією.

Сніданок - перша трапеза дня. Вона дає не тільки заряд енергії, а й створює настрій. Вибір рецептів для сніданку залежить від кількості вільного часу, способу життя, дня тижня і навіть від пори року. Ідеї ​​для них повинні включати в себе використання поживних і ситних продуктів, але в той же час сніданок не може бути важким для шлунка.

Взимку особливо важливо правильно харчуватися, щоб залишатися активними тривалий час і провести день продуктивно. Чому? Причина в тому, що з приходом зими ми не отримуємо в достатній кількості сонячне світло, і організму доводиться витрачати додаткову енергію на підтримку тепла.Якщо ви не знаєте, чим себе побалувати з ранку, пропонуємо вам ідеї смачних, простих і корисних сніданків, саме приготування яких заряджає позитивом.

Омлет з білків із зеленню

Яєчні білки багаті вітамінами А, D і фосфором, на відміну від жовтків - не містять жир і холестерин.

  • яйце - 4 шт.
  • молоко - 2 ст. л.
  • свіжа зелень - 100 г
  • рослинне олія - 1 ч. л.
  • суміш перців - за смаком
  • сіль за смаком

Відокремити білки від жовтків. Зелень (кріп, петрушку, кінзу) вимити, обсушити і дрібно нарізати. Збити білки з молоком і зеленню до появи піни. У процесі збивання додати сіль і суміш перців. Розігріти в сковороді рослинну олію, вилити на неї яєчну суміш, готувати 2 хв. Перегонути омлет на інший бік і готувати ще 1 хв. Зняти з вогню і подати на стіл.

Бананові оладки

Панкейкі часто сприймають як дуже калорійну їжу, але в ці оладки кладуть тільки одне яйце, а більшу частину борошна заміняють банановим пюре.

  • банан - 2 шт.
  • яйце - 1 шт.
  • молоко - 50 мл
  • борошно - 1 склянка
  • рослинна олія - 2 ч. л.

Спосіб приготування простий: банани нарізати шматочками і збити в блендері разом з яйцем і склянкою теплого молока. Змішати все до однорідної маси, а потім поступово додавати борошно помішуючи. Коли тісто для оладок буде готове, розігріти на сковороді рослинну олію. Викладати масу і обсмажувати панкейкі з кожного боку близько 30 секунд.

Яблучні вафлі

Вафлі з яблук - відмінний сніданок в будь-який час року. Але саме взимку вони допоможуть тонізувати організм, зроблять нас енергійними.

  • яблука - 3 шт.
  • лимонний сік - 1,5 ст. л.
  • кориця - 1 ч. л.
  • яйце - 1 шт.
  • цукор - 75 г
  • сметана - 150 г
  • рослинна олія - 1,5 ст. л.
  • борошно - 150 г
  • розпушувач - 1 ч. л.

Яблука помити, очистити від шкірки і натерти на дрібній тертці. До пюре додати лимонний сік, ложку кориці і ложку рослинної олії. В іншій мисці збити яйце з цукром і додати туди сметану, знову помішуючи. До отриманої суміші додайте яблучне пюре і ретельно перемішайте. Борошно просіяти, змішати з розпушувачем і ваніліном, додати до решти інгредієнтів і акуратно перемішати. Розігріти вафельницю. Перед випічкою перших вафель поверхню вафельниці змастити невеликою кількістю рослинної олії. Якщо електровафельниці немає, то можна спекти на звичайній сковороді яблучні оладки по цьому ж рецепту.

Вівсяна каша з яблуком і корицею

Молочна вівсяна каша - це швидко і просто! Додавання карамелізованих яблук, приправлених ароматної корицею, додасть корисної вівсянці незвичайний смак.

  • молоко - 200 мл
  • вівсяні пластівці - 50 г
  • цукор - 2 ст. л.
  • яблуко - 1 шт.
  • вершкове масло - 30 г
  • сіль за смаком
  • кориця мелена - 0,5 ст. л.

У каструлю налити молоко і поставити на вогонь. Додати дрібку солі і 1 ст. л. цукру. Довести молоко до кипіння і додати вівсяні пластівці. Перемішати і зменшити вогонь, варити кашу 2-3 хвилини. Забрати каструлю з вогню, накрити її кришкою і залишити ще на 3-5 хвилин. Дрібним кубиком нарізати яблуко. Поставити на вогонь сковороду і викладати в неї 1 ст. л. цукру і вершкове масло. В олійно-цукрову суміш додати нарізане яблуко. Добре перемішувати і готувати на сильному вогні 1-2 хвилини. Додати корицю. Ще раз добре перемішати. Зняти з вогню і викладати вівсяну кашу в тарілки, поверх неї кладемо яблука.

Горіхове печиво

Смачний і поживний десерт без борошна на сніданок допоможе зберегти здоров'я і фігуру.

  • горіхи (фундук або мигдаль) - 2 склянки
  • цукор - 350 г
  • сіль - 0,5 ч. л.яйце - 4 шт.
  • ванілін - за смаком

Подрібнити горіхи з цукром в блендері до стану дрібної крихти. Відокремити яєчні білки від жовтків. Збити білки з сіллю, потім поступово додавати горіхову суміш і ванілін, продовжуючи збивати. Викласти ложкою суміш на деко, застелене папером для випічки. Випікайте в розігрітій до 160 градусів духовці до золотистого кольору. Остудити і подавати до чаю.

На фото з відкритих джерел: Хрусткі і легкі. За класичним рецептом бельгійські вафлі посипають цукровою пудрою, корицею і поливають фруктовими джемами.


Цей сайт використовує cookies, як власні, так і від третіх осіб. Використовуючи цей сайт, ви даєте згоду на використання cookies

Я згоден (на)
0.44