Остання газета "Приазовський робочий" від 23 лютого 2022


23січ'25

четвер

Які солодкі!

Альбіна Баркова
16кві'21 11:50

Торти, капкейки, кейк-попси і паски - маріупольчанка Тетяна Шевченко доповнить будь-який святковий стіл смачними кондитерськими виробами

Кондитерський бізнес вдома - одна з найпопулярніших і затребуваних сфер у сучасному світі. Приватні кондитери можуть розширювати свій асортимент продукції до такого рівня, що іноді навіть магазини з продажу солодощів не можуть з ними конкурувати. Нашій героїні вдалося оволодіти секретами кондитерського мистецтва і створити базу постійних клієнтів за півтора року. Можливо, її історія надихне когось із маріупольців відкрити свою справу.

Метод спроб та помилок

Тетяна Шевченко почала займатися кондитерськими виробами 2019 року. Шлях від банальних солодощів до незвичайних десертів вона пройшла завдяки любові до випічки - на всі свята родичі Тетяни просили її приготувати щось на солодкий стіл.

«Все починалося зі звичайних тортів і кексів для моєї родини. Приготування солодощів на дні народження завжди залишалося за мною, адже у мене непогано виходило, - розповідає Тетяна. - Мої рідні і близькі любили мої торти і завжди хвалили їх, тим самим надаючи мені впевненості».

Незважаючи на філологічну та економічну вищу освіту, роботу вихователькою, ріелторкою і продавчинею, Тетяна знайшла своє покликання саме у кондитерському мистецтві.

«Коли готувала торти, мені завжди хотілося чогось більшого, саме тому я не зупинилася тільки на них. Мені було цікаво буквально все, що пов'язано з приготуванням солодощів. Згодом методом проб і помилок навчилася робити зефір, капкейки, кейк-попси», - ділиться Тетяна Шевченко.

Вона переглянула безліч відеоуроків, побувала на майстер-класах з приготування солодощів, наполегливо вдосконалювала свої навички і відпрацьовувала кожен десерт, поки він не виходив ідеальним.

Продукти високої якості

Час, витрачений на навчання кондитерського мистецтва, щоб виробити свій стиль, пройшов не дарма. Родичі Тетяни почали захоплюватися її вмінням ще більше і запропонували їй пекти десерти на замовлення.

«Одного разу я подумала: чому б і не спробувати? Продавати торти ще було страшно, тому я вирішила дати оголошення «Капкейки на замовлення» на одному з сайтів - в цьому десерті я була впевнена», - згадує кондитерка.

Перший досвід з продажу своїх виробів Тетяна отримала зовсім скоро - після розміщення оголошення їй надійшов дзвінок, замовили 300 кексів, які потрібно було виготовити в стислі терміни.

«Я ризикнула і прийняла замовлення. Мені було дуже важко, але я впоралася і приготувала все вчасно. Замовник був задоволений», - розповідає Тетяна Шевченко.

Після цього у неї прокинулася ще більша тяга до створення десертів - Тетяна постійно пекла торти для друзів і знайомих, а пізніше і для тих, хто зацікавився її роботами на просторах інтернету. Звичайно ж, приходили до неї і за рекомендацією тих, хто вже спробував її десерти. День за днем ​​замовлення ставали дедалі масштабнішими.

«Я використовую виключно свіжі продукти високої якості, - каже кондитерка. - Перш ніж запропонувати якийсь новий рецепт клієнтам, проробляю його не один раз, щоб в результаті вийшов смачний десерт. І обов'язково цікавлюся думкою покупця про смак та якість, щоб розуміти, чи я роблю правильно».

Зараз у Тетяни сформувалася база постійних клієнтів, але вона не зупиняється на досягнутому і намагається постійно розвиватися: «Люди повертаються, а це означає, що я на правильному шляху».

Практично щодня кондитерка приймає замовлення на десерти. В середньому на виготовлення торта з нескладним декором може знадобитися до трьох днів.

Також Тетяна готує великодню випічку, яка має попит напередодні свят, що зараз дуже актуально.

«Паски я печу не перший рік, і у мене вже є постійні клієнти, які їх замовляють. Моє завдання - зробити смачні паски з красивим символічним декором і обов'язково помістити їх в індивідуальну святкову упаковку», - ділиться Тетяна Шевченко.

 

Альтернатива паскам. Ніжні і смачні капкейки з тематичним оформленням прикрасять ваш стіл в світле свято Великодня.

Цей сайт використовує cookies, як власні, так і від третіх осіб. Використовуючи цей сайт, ви даєте згоду на використання cookies

Я згоден (на)
0.44