Охочі організувати гастротури по країні зможуть орієнтуватися по новому сервісу, передає PR.UA.
USAID в партнерстві з IREX, Центром демократичних реформ і медіа запустили проєкт «Гайда на кухню», щоб об'єднати молодь країни та реалізувати обмін кулінарними та унікальними рецептами страв з різних регіонів.
Крім солі й чебуреків, до страв Донеччини також віднесли окрошку.
«Донецька область — це ще й поселення приазовських греків, які, безумовно, вплинули на кухню у регіоні. Назва “чир-чир” така, тому що схожий звук чується під час смаження. Готувати чебуреки… Ну… Як чебуреки! Начинку краще робити з м’яса, хоча може бути й сир із зеленню чи навіть вишні. Але ось вам маленька цікавинка: родини приазовських україно-греків в один чебурек кладуть монетку. І той, кому дістанеться чебурек з нею, виявиться щасливчиком. Звісно, якщо зуби міцні!» - повідомляють автори проєкту.
Як підкреслюють в «Маріуполь - туристичне місто», саме чебуреки є смачною візитною карткою саме Приазов'я та його національного колориту.
Мапа була створена завдяки онлайн-вікторині по кулінарній етіології за участю 50 команд. Її результати надихнули на створення гастрономічної мапи України.
Побачити мапу та дізнатися про страви інших регіонів України можна за посиланням.
Також PR.UA підготував ТОП-7 атмосферних місць Маріуполя для осінніх фотосесій за рекомендаціями фотографів.
14 липня 2022
25 березня 2022
Цей сайт використовує cookies, як власні, так і від третіх осіб. Використовуючи цей сайт, ви даєте згоду на використання cookies
Я згоден (на)