Одним із найголовніших, теплих та сімейних свят українці вважають Різдво. Святкувати його прийнято за великим столом у колі рідних та близьких. Окрім традиційних страв до свята господині намагаються приготувати оригінальні салати, закуски, м'ясо та десерти.
Відварити яйця та картоплю до готовності. Остудити їх і зняти з картоплі шкірку, а з яєць – шкаралупу. Оскільки цей салат викладається шарами, рекомендується використовувати форму. Картоплю натерти на великій тертці – це перший шар. Посолити та поперчити, додати 1 ч. л. майонезу. Зі шпротів злити олію і добре розім'яти рибу до однорідності. Викласти другим шаром і змастити майонезом. Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на середній тертці, болгарський перець нарізати кубиками. У пательні нагріти олію і потім викласти цибулю та моркву. Обсмажити овочі 5-7 хвилин до м'якості моркви та прозорості цибулі. Викласти обсмажену цибулю з морквою третім шаром у салат і змастити майонезом. 4-й шар – кубики свіжого болгарського перцю, 5-й шар – яєчний білок. Яйця слід натерти на середній тертці, залишити трохи яєчного жовтка для прикрашання. Салат зі шпротами та картоплею прикрасити оливками, смужками перцю, зеленню петрушки та яєчним жовтком. Готовий салат відправити в холодильник мінімум на годину, після цього зняти форму і подати салат на стіл.
Змішати мед, соєвий соус, часник у одній ємності. Натерти готовим маринадом курку, додати спеції та залишити її маринуватися на 2 години. Після цього дістати курку і покласти всередину апельсини, попередньо порізані на великі шматки. Потім розмістити курку на деко і поставити запікатися в духовку, розігріту до 180 ° C на 1,5 години. Дістати курку з духовки, вийняти з неї апельсини і подати на стіл.
Пшеницю необхідно промити та зварити на повільному вогні до м'якості. Паралельно варто промити і запарити родзинки та мак, останній не забути розтерти. Охолоджену пшеницю з'єднати з маком, родзинками, горіхами та медом, за бажанням залити узваром. В кінці необхідно невеликими шматочками нарізати халву і шоколад і вмішати в кутю.
Дріжджі потрібно розвести в теплому молоці, додати цукор і просіяти дві склянки борошна. Залишити тісто підніматися на годину. Коли тісто підійде, просіяти борошно, що залишилося, додати ванілін. Далі розмістити тісто на лист, розкачати його й викласти горіхи, цукати, сухофрукти. Можна попередньо їх замочити у ромі годин на 5-6. Згорнути тісто, скласти навпіл і вимішати, щоб розподілилася начинка. Духовку розігріти до 180 ° C і випікати протягом 30-40 хвилин. Потім дістати штолен, охолодити і за бажанням посипати цукровою пудрою.
Світлина з відкритих джерел: Нехай стіл буде багатим. Різдвяна кутя має бути смачною та ситною, щоб був хороший урожай та достаток у родині.
18 лютого 2022
04 лютого 2022
21 січня 2022
14 січня 2022
06 січня 2022
24 грудня 2021
Цей сайт використовує cookies, як власні, так і від третіх осіб. Використовуючи цей сайт, ви даєте згоду на використання cookies
Я згоден (на)