Остання газета "Приазовський робочий" від 23 лютого 2022

05гру'25

п'ятниця

logo
  • Новини
  • Газета
  • Спецпроекти
  • Фоторепортажі
  • Інформацiя для акцiонерiв та стейкхолдерiв
    • Регулярна інформація
    • Особлива інформація
    • Інша інформація
    • Інформація для акціонерів до 01.01.2024р.
    • Офіційно
  1. Головна
  2. Спецпроекти
  3. Смачно живемо
  4. Не тільки кутя: що подати на святковий стіл
  • Маріуполь. Історія
    7
  • Смачно живемо
    7

Не тільки кутя: що подати на святковий стіл

Альбіна Баркова
06січ'22 10:20

Одним із найголовніших, теплих та сімейних свят українці вважають Різдво. Святкувати його прийнято за великим столом у колі рідних та близьких. Окрім традиційних страв до свята господині намагаються приготувати оригінальні салати, закуски, м'ясо та десерти.

Салат зі шпротами та картоплею

  • Шпроти – 150 г;
  • морква – 1 шт.;
  • болгарський перець – 1 шт.;
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;
  • картопля – 1 шт.;
  • яйця – 2 шт.;
  • майонез – 3 ст. л.;
  • оливки – 1 ст. л.;
  • олія – 1 ч. л.;
  • сіль, перець – за смаком.

Відварити яйця та картоплю до готовності. Остудити їх і зняти з картоплі шкірку, а з яєць – шкаралупу. Оскільки цей салат викладається шарами, рекомендується використовувати форму. Картоплю натерти на великій тертці – це перший шар. Посолити та поперчити, додати 1 ч. л. майонезу. Зі шпротів злити олію і добре розім'яти рибу до однорідності. Викласти другим шаром і змастити майонезом. Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на середній тертці, болгарський перець нарізати кубиками. У пательні нагріти олію і потім викласти цибулю та моркву. Обсмажити овочі 5-7 хвилин до м'якості моркви та прозорості цибулі. Викласти обсмажену цибулю з морквою третім шаром у салат і змастити майонезом. 4-й шар – кубики свіжого болгарського перцю, 5-й шар – яєчний білок. Яйця слід натерти на середній тертці, залишити трохи яєчного жовтка для прикрашання. Салат зі шпротами та картоплею прикрасити оливками, смужками перцю, зеленню петрушки та яєчним жовтком. Готовий салат відправити в холодильник мінімум на годину, після цього зняти форму і подати салат на стіл.

Запечена медова курка з апельсинами

  • Курка – 1 шт.;
  • соєвий соус – 7 ст. л.;
  • мед – 3 ст. л.;
  • часник – 2 зубчики;
  • апельсини – 3 шт.;
  • спеції – за смаком.

Змішати мед, соєвий соус, часник у одній ємності. Натерти готовим маринадом курку, додати спеції та залишити її маринуватися на 2 години. Після цього дістати курку і покласти всередину апельсини, попередньо порізані на великі шматки. Потім розмістити курку на деко і поставити запікатися в духовку, розігріту до 180 ° C на 1,5 години. Дістати курку з духовки, вийняти з неї апельсини і подати на стіл.

Кутя з халвою та шоколадом

  • Пшениця – 200 г;
  • родзинки – 50 г;
  • горіхи – 50 г;
  • мак – 20 г;
  • халва – 50 г;
  • чорний шоколад – 50 г;
  • узвар, мед – за бажанням.

Пшеницю необхідно промити та зварити на повільному вогні до м'якості. Паралельно варто промити і запарити родзинки та мак, останній не забути розтерти. Охолоджену пшеницю з'єднати з маком, родзинками, горіхами та медом, за бажанням залити узваром. В кінці необхідно невеликими шматочками нарізати халву і шоколад і вмішати в кутю.

Різдвяний штолен

  • Борошно – 5 склянок;
  • свіжі дріжджі – 20 г;
  • вершкове масло – 100 г;
  • цукор – 4 ст. л.;
  • молоко – 300 мл;
  • ванілін – 1 пакетик;
  • цукати – 200 г;
  • горіхи – 100 г;
  • курага – 100 г;
  • родзинки – 100 г

Дріжджі потрібно розвести в теплому молоці, додати цукор і просіяти дві склянки борошна. Залишити тісто підніматися на годину. Коли тісто підійде, просіяти борошно, що залишилося, додати ванілін. Далі розмістити тісто на лист, розкачати його й викласти горіхи, цукати, сухофрукти. Можна попередньо їх замочити у ромі годин на 5-6. Згорнути тісто, скласти навпіл і вимішати, щоб розподілилася начинка. Духовку розігріти до 180 ° C і випікати протягом 30-40 хвилин. Потім дістати штолен, охолодити і за бажанням посипати цукровою пудрою.

Світлина з відкритих джерел: Нехай стіл буде багатим. Різдвяна кутя має бути смачною та ситною, щоб був хороший урожай та достаток у родині.


Останні новини
    18лютого2022
  • 10:51
    Будні стануть легшими
  • 04лютого2022
  • 10:48
    З миру по ложці
  • 21січня2022
  • 11:39
    Гурмани будуть задоволені
  • 14січня2022
  • 11:48
    Прості й швидкі страви
  • 11:24
    Соковито та апетитно
  • 06січня2022
  • 10:20
    Не тільки кутя: що подати на святковий стіл
  • 24грудня2021
  • 11:58
    Тигру сподобається
Ми в соціальних мережах

Приєднуйтесь до нас в соціальних мережах і дізнавайтеся найважливіші новини першими.

Сторінки
  • Головна
  • Новини
  • Газета
  • Спецпроекти
  • Архів Приазовський робочий
  • Фоторепортажі
  • Інформацiя для акцiонерiв та стейкхолдерiв
Powered By Blade.MSP ® from BrainTEC ™