Сирні конверти, абрикосовий пиріг та торт на пательні: добірка авторських та улюблених рецептів від фуд-блогерки Марини Калітуріної спеціально для «Приазовського робочого»
Сирні конверти

- Сир – 200 г
- яйце – 1 шт.
- сир сулугуні – 100 г
- кріп
- сіль, часник – за смаком
Змішати усі інгредієнти. Викласти на лаваш та згорнути трикутниками. Смажити на оливковій або соняшниковій олії до утворення золотистої скоринки.
Швидка шарлотка в мікрохвильовій печі
![]()
- Вершкове масло – 20 г
- яйце – 1 шт.
- жирна сметана – 1 ст. л.
- сіль – 1 щіпка
- борошно – 3 ст. л.
- розпушувач – 1/3 ч. л.
- цукор – 1 ст. л.
- ванільний цукор – 0,5 ч. л.
- яблуко – 1 шт
Масло розтопити. Вбити яйце, сіль, цукор, ванільний цукор та перемішати. Потім додати сметану. Всипати борошно, ретельно перемішати, викласти нарізане яблуко і поставити в мікрохвильову піч на п'ять хвилин.
Абрикосовий пиріг
![]()
- Абрикоси – 500 г
- вершкове масло – 200 г
- цукор – 300 г
- ванільний цукор – 1 пакетик
- яйця – 4 шт.
- розпушувач – 1 ч. л.
- борошно – 200 г
Абрикоси нарізати кубиками. Масло збити з цукром і ванільним цукром. Додати яйця по одному, збиваючи після кожного. Додати розпушувач та борошно. Викласти в змащену маслом або вистелену пергаментом форму, розрівняти. На тісто викласти абрикоси. Поставити в розігріту до 180°C духовку. Випікати 40 хвилин.
Мариновані грибочки
![]()
- Гриби – 1 кг
- вода – 2 л
- оцет 9% - 6 ст. л.
- сіль – 1 ст. л.
- цукор – 1 ст. л.
- лавровий лист – 1 шт
- перець запашний – 5 шт
Помити та порізати гриби так, як подобається. Викласти в киплячу воду і варити 25-30 хвилин. Злити літр цього відвару в іншу каструлю, всипати сіль, цукор, перець і лавровий лист і довести до кипіння. У момент закипання додати оцет і вимкнути вогонь. Потім злити з грибів залишок рідини і залити киплячим розсолом. Залишити гриби на 12 годин за кімнатної температури або в холодильнику. Викласти все в літрову банку та залити розсолом.
Тортик на пательні
- Для коржів:
- сметана 20% - 200 г
- борошно – 380 г
- цукор – 200 г
- ванільний цукор – 1 пакетик
- сода - 1 ч. л.
- Для крему:
- сметана 20% - 500 г
- цукор – 150 г
Змішати сметану з цукром та ванільним цукром. У борошно додати соду і всипати борошно в сметану. Замісити тісто - під час замішування добре посипати поверхню борошном. Сформувати тісто ковбаскою і порізати на вісім рівних частин. Розкачати качалкою корж і вирізати за допомогою тарілки коло. Смажити коржі на сухій пательні приблизно дві хвилини з кожного боку. Для крему змішати сметану з цукром, змастити кожен корж і залишити на столі просочуватися на дві години.