Остання газета "Приазовський робочий" від 23 лютого 2022

05гру'25

п'ятниця

logo
  • Новини
  • Газета
  • Спецпроекти
  • Фоторепортажі
  • Інформацiя для акцiонерiв та стейкхолдерiв
    • Регулярна інформація
    • Особлива інформація
    • Інша інформація
    • Інформація для акціонерів до 01.01.2024р.
    • Офіційно
  1. Головна
  2. Спецпроекти
  3. Смачно живемо
  4. Прості й швидкі страви
  • Маріуполь. Історія
    7
  • Смачно живемо
    7

Прості й швидкі страви

Альбіна Баркова
14січ'22 11:48

Сирні конверти, абрикосовий пиріг та торт на пательні: добірка авторських та улюблених рецептів від фуд-блогерки Марини Калітуріної спеціально для «Приазовського робочого»

Сирні конверти


  • Сир – 200 г
  • яйце – 1 шт.
  • сир сулугуні – 100 г
  • кріп
  • сіль, часник – за смаком

Змішати усі інгредієнти. Викласти на лаваш та згорнути трикутниками. Смажити на оливковій або соняшниковій олії до утворення золотистої скоринки.

Швидка шарлотка в мікрохвильовій печі


  • Вершкове масло – 20 г
  • яйце – 1 шт.
  • жирна сметана – 1 ст. л.
  • сіль – 1 щіпка
  • борошно – 3 ст. л.
  • розпушувач – 1/3 ч. л.
  • цукор – 1 ст. л.
  • ванільний цукор – 0,5 ч. л.
  • яблуко – 1 шт

Масло розтопити. Вбити яйце, сіль, цукор, ванільний цукор та перемішати. Потім додати сметану. Всипати борошно, ретельно перемішати, викласти нарізане яблуко і поставити в мікрохвильову піч на п'ять хвилин.

Абрикосовий пиріг


  • Абрикоси – 500 г
  • вершкове масло – 200 г
  • цукор – 300 г
  • ванільний цукор – 1 пакетик
  • яйця – 4 шт.
  • розпушувач – 1 ч. л.
  • борошно – 200 г

Абрикоси нарізати кубиками. Масло збити з цукром і ванільним цукром. Додати яйця по одному, збиваючи після кожного. Додати розпушувач та борошно. Викласти в змащену маслом або вистелену пергаментом форму, розрівняти. На тісто викласти абрикоси. Поставити в розігріту до 180°C духовку. Випікати 40 хвилин.

Мариновані грибочки


  • Гриби – 1 кг
  • вода – 2 л
  • оцет 9% - 6 ст. л.
  • сіль – 1 ст. л.
  • цукор – 1 ст. л.
  • лавровий лист – 1 шт
  • перець запашний – 5 шт

Помити та порізати гриби так, як подобається. Викласти в киплячу воду і варити 25-30 хвилин. Злити літр цього відвару в іншу каструлю, всипати сіль, цукор, перець і лавровий лист і довести до кипіння. У момент закипання додати оцет і вимкнути вогонь. Потім злити з грибів залишок рідини і залити киплячим розсолом. Залишити гриби на 12 годин за кімнатної температури або в холодильнику. Викласти все в літрову банку та залити розсолом.

Тортик на пательні

  • Для коржів:
  • сметана 20% - 200 г
  • борошно – 380 г
  • цукор – 200 г
  • ванільний цукор – 1 пакетик
  • сода - 1 ч. л.
  • Для крему:
  • сметана 20% - 500 г
  • цукор – 150 г

Змішати сметану з цукром та ванільним цукром. У борошно додати соду і всипати борошно в сметану. Замісити тісто - під час замішування добре посипати поверхню борошном. Сформувати тісто ковбаскою і порізати на вісім рівних частин. Розкачати качалкою корж і вирізати за допомогою тарілки коло. Смажити коржі на сухій пательні приблизно дві хвилини з кожного боку. Для крему змішати сметану з цукром, змастити кожен корж і залишити на столі просочуватися на дві години.


Останні новини
    18лютого2022
  • 10:51
    Будні стануть легшими
  • 04лютого2022
  • 10:48
    З миру по ложці
  • 21січня2022
  • 11:39
    Гурмани будуть задоволені
  • 14січня2022
  • 11:48
    Прості й швидкі страви
  • 11:24
    Соковито та апетитно
  • 06січня2022
  • 10:20
    Не тільки кутя: що подати на святковий стіл
  • 24грудня2021
  • 11:58
    Тигру сподобається
Ми в соціальних мережах

Приєднуйтесь до нас в соціальних мережах і дізнавайтеся найважливіші новини першими.

Сторінки
  • Головна
  • Новини
  • Газета
  • Спецпроекти
  • Архів Приазовський робочий
  • Фоторепортажі
  • Інформацiя для акцiонерiв та стейкхолдерiв
Powered By Blade.MSP ® from BrainTEC ™