Остання газета "Приазовський робочий" від 23 лютого 2022

06гру'25

субота

logo
  • Новини
  • Газета
  • Спецпроекти
  • Фоторепортажі
  • Інформацiя для акцiонерiв та стейкхолдерiв
    • Регулярна інформація
    • Особлива інформація
    • Інша інформація
    • Інформація для акціонерів до 01.01.2024р.
    • Офіційно
  1. Головна
  2. Новини
  3. Маріуполь
  4. Розтоплять будь-яке серце: рецепти солодких валентинок маріупольцям до Дня всіх закоханих
  • Маріуполь
    5960
  • Донбас
    1031
  • Україна
    864
  • Світ
    97

Розтоплять будь-яке серце: рецепти солодких валентинок маріупольцям до Дня всіх закоханих

Еліна Прокопчук
12лют'21 13:20

Наближається найромантичніше свято року - потрібно встигнути придумати, чим порадувати своїх коханих.

І хоча в цей день традиційно дарують паперові валентинки, від солодких навряд чи хтось відмовиться. Власноруч приготований торт або тістечка у вигляді серця стануть відмінним доповненням до подарунка і зроблять вашу любов ще солодше. Журналісти PR.UA зібрали рецепти десертів, які змусять серце вашого коханого битися частіше.

Шоколадні сердечка з вершковим мусом

Складові:

2 ч.л. розчинної кави

100 вершків жирністю 50%

90 г білого шоколаду

100 г гіркого шоколаду

Спосіб приготування: Плитку гіркого шоколаду розламайте на невеликі шматочки, складіть в металеву миску. Помістіть на каструлю з киплячою водою відповідного діаметру. Тримайте на водяній бані, поки шоколад повністю не розтопиться. З щільного паперу зробіть трафарет у формі сердечка шириною близько 10 см. З його допомогою намалюйте на аркуші пергаменту вісім однакових сердець. Невеликим кулінарним пензликом промажте сердечка розтопленим шоколадом. Залиште на 10 хвилин, потім нанесіть другий шар. Дайте застигнути, після чого акуратно зніміть з паперу і помістіть в холодильник. Білий шоколад порубайте ножем або натріть на тертці. Додайте у вершки розчинну каву, перемішайте, перелийте в сотейник і доведіть до кипіння. Додайте білий шоколад, розмішайте. Перелийте в миску і дайте охолонути. Збийте вінчиком у пишну масу і перекладіть в кондитерський мішок з гладкою насадкою. На шість сердечок видавити крем невеликими кульками. Складіть одне на інше по три сердечка з кремом. Накрийте шоколадними сердечками, які залишилися і поставте в холодильник до подачі до столу


Медовий торт-серце

Складові для коржів:

40 г меду

80 г цукру

50 г вершкового масла

1 яйце

½ чайної ложки соди

дрібка солі

Для крему:

160 г білого шоколаду

240 г вершків 33%

240 г вершкового сиру

Спосіб приготування: У мисці з'єднайте цукор, вершкове масло, мед, яйце, сіль. Поставте на водяну баню. Помішуючи, нагрівайте до появи по краях миски дрібних бульбашок. Додайте соду, перемішайте. Маса посвітлішає і почне пінитися. Помішуючи, підігрійте ще хвилину. Зніміть миску з вогню. Дайте масі охолонути. Додайте борошно, замісити тісто. Тісто виходить липким. Більше борошна не додавайте. Перекладіть тісто на харчову плівку, загорніть. Покладіть в холодильник на кілька годин, краще на ніч.

Приготуйте ганаш для крему. Шоколад подрібніть. Вершки нагрійте не доводячи до кипіння, вилийте на шоколад. Дайте постояти 1-2 хвилини, перемішайте до однорідності. Накрийте ганаш харчовою плівкою в контакт до поверхні. Поставте в холодильник на ніч (можна більше) для стабілізації.

Приготуйте коржі. Тісто розділіть на три частини. Кожну розкачайте на папері для випічки товщиною 3-4 мм. Прикладіть трафарет, вирізаний з паперу або форму-серце. Із залишків можна вирізати маленькі сердечка для декору торта. Перед випічкою коржі наколіть виделкою. Випікайте при температурі 170 градусів до легкого рум'янцю. Повністю охолодіть. Приготуйте крем. У ганаш додайте вершковий сир. Збийте до піків стійкої форми. Крем перекладіть в кондитерський мішок з круглою насадкою.

Зберіть торт. На блюдо укладіть один корж. За допомогою кондитерського мішка видавити крем. Накрийте наступним коржем. Знову видавіть крем. З третім коржем вчиніть аналогічно. Готовий торт відправте в холодильник для просочення на 5-6 годин (можна на ніч). Декорують торт на свій смак. Це можуть бути ягоди, фрукти, безе, маршмеллоу, горіхи, мармелад, цукерки і пряники.


Бананові валентинки

Складові:

3 банана

жменю свіжої або замороженої журавлини

200 г темного або гіркого шоколаду

25 г вершкового масла

0,5 склянки мигдалю

Спосіб приготування: Перш за все потрібно приготувати шоколадну глазур для наших сердечок. Для цього підготуйте водяну баню. На ній розтопіть розламаний на шматочки шоколад. Туди ж додайте вершкове масло. Потихеньку помішуйте шоколад з маслом, щоб утворилася однорідна маса. Тепер візьміть силіконову форму з сердечками і промажте стінки кожного сердечка рідким шоколадом. Зручно використовувати для цього пекарській силіконовий пензлик. Потім відправте форму в морозилку на кілька хвилин, щоб шар шоколаду застиг. Потім потрібно буде зробити ще один шар глазурі. Поки форма знаходиться в морозилці, залийте окропом мигдаль. Очистіть мигдалини від шкірки. Подрібніть мигдаль. Дістаньте з морозилки форму з сердечками, промажте другий шар рідким шоколадом і знову відправляйте в морозилку. Поки в морозилці застигає глазур, приготуйте бананову начинку для наших солодких валентинок. Очистіть банани від шкірки і покладіть в блендер. Насипте до бананів жменю журавлини. Кисленька журавлина приємно доповнить ніжний смак бананової начинки. Прокрутіть банани з журавлиною, поки не утвориться однорідне пюре.

Негайно дістаньте з морозилки силіконову форму, рівномірно викладіть на дно кожного сердечка нарізаний мигдаль. Зверху залийте мигдаль бананової кашкою.

Тепер ложкою наберіть рідкий шоколад і залийте кожне сердечко повністю. Поставте солодкі валентинки в морозилку на кілька годин. Потім легенько відшаруйте форму від сердечок і викладіть їх на блюдо.

Желе «Закохані сердечка»

Складові:

500 г вишні

450 мл вершків

30 г желатину

2 ст.л. какао-порошку

1 стакан молока

150 г коричневого цукру

Спосіб приготування: Желатин залийте водою, дайте йому набрякнути. Вишню перемішайте з цукром, додайте пару столових ложок води, на плиті доведіть до кипіння і варіть хвилин п'ять. Вершки нагрійте на плиті з цукром, щоб він розчинився. Зваріть густе какао з молока. Вишневу масу протріть через сито. Желатин нагрійте до прозорості, розділивши його на три частини, додайте в вишневу масу, в вершки і в какао. Розлийте перший шар в формочки, приберіть в холодильник. Коли желе схопиться, налийте наступний шар з вершків і приберіть на холод. За ним - третій шар з какао і також приберіть в холодильник. Щоб вийняти желе, коли воно охолоне, опустіть в гарячу воду низ формочок. Прикрасьте готові сердечка вишнями.

Розтоплять будь-яке серце: рецепти солодких валентинок маріупольцям до Дня всіх закоханих

Читайте також:

  • У Маріуполі «Зеленбуд» впорядковує спуск до моря напередодні його капітального ремонту
  • Україна втратила 375 млрд гривень від окупації територій Донбасу
  • У Маріуполі водія з передозуванням діставали з машини
  • COVID-19 на Донеччині: виявлено ще 147 випадків захворювання
Останні новини
    14липня2022
  • 09:56
    Заява Ріната Ахметова щодо активів Медіа Група Україна
  • 25березня2022
  • 19:26
    Голоси Маріуполя: створено канал важливих оголошень
  • 18:32
    SAVE MARIUPOL: у Нью-Йорку пройшов флешмоб на підтримку Маріуполя (ВІДЕО)
  • 17:34
    У Маріуполі полк "Азов" знищує ворожу техніку та окупантів
  • 17:00
    Метінвест шукає водіїв з транспортом та без
  • 16:25
    На Лівобережжі Маріуполя обстріляно Михайлівський собор (ФОТОФАКТ)
  • 15:50
    У боях за Маріуполь загинув боєць збірної України з ММА
  • 14:57
    Представники Групи Метінвест допомогли розмістити у Запоріжжі понад 3000 маріупольців
  • 14:14
    Сім'я з Маріуполя потрапила у смертельну ДТП
  • 13:20
    З Маріуполя під обстрілами вивезли коней (ФОТО)
  • 11:37
    Внаслідок бомбардування драматичного театру в Маріуполі загинуло близько 300 людей
  • 11:28
    Російські окупанти блокують гуманітарну операцію з порятунку мешканців Маріуполя
Сторінки
  • Головна
  • Новини
  • Газета
  • Спецпроекти
  • Архів Приазовський робочий
  • Фоторепортажі
  • Інформацiя для акцiонерiв та стейкхолдерiв
Powered By Blade.MSP ® from BrainTEC ™