Остання газета "Приазовський робочий" від 23 лютого 2022

05гру'25

п'ятниця

logo
  • Новини
  • Газета
  • Спецпроекти
  • Фоторепортажі
  • Інформацiя для акцiонерiв та стейкхолдерiв
    • Регулярна інформація
    • Особлива інформація
    • Інша інформація
    • Інформація для акціонерів до 01.01.2024р.
    • Офіційно
  1. Головна
  2. Спецпроекти
  3. Смачно живемо
  4. Соковито та апетитно
  • Маріуполь. Історія
    7
  • Смачно живемо
    7

Соковито та апетитно

Альбіна Баркова
14січ'22 11:24

Маріупольчанка Марина Калітуріна веде кулінарний блог, в якому розповідає про найсмачніші сімейні рецепти

У соціальних мережах регулярно з'являються нові акаунти й канали, на яких люди діляться корисними порадами про їжу. Яскраві світлини та рецепти мають постійний попит у підписників. Але не кожен фуд-блогер стає популярним. Знайти свою нішу вдалося маріупольчанці Марині Калітуріній, яка вже три роки веде кулінарний блог – marishka_easycooking (від англ. easy – просто; cooking – готування) в Іnstagram.

Перші кроки та труднощі

Перший відеорецепт на сторінці маріупольчанки з'явився 16 січня 2019 року. Марину спрямував на блогерський шлях її чоловік Михайло.

«Коли чоловік кілька разів запропонував спробувати себе у блогерстві, я не зовсім розуміла, що і як робити. Почала дивитися кулінарні блоги, зрозуміла, що треба вчитися працювати у фоторедакторах та монтувати відео, – розповідає Марина. – Для якісної картинки необхідно було придбати штатив, навчитися оформляти страви, правильно підбирати ракурс і світло для зйомок. Найскладнішим для мене виявилось знімати фото готових страв, оскільки я зовсім не фотограф. Мені більше подобається знімати відео».

Першим постом у блозі став рецепт бісквіту. На той момент Марина ще не була впевнена, що вона продовжить цю витівку.

«На початку шляху складно було охопити великий обсяг інформації, бо треба було вивчати не лише тему їжі, а й інструменти просування блогу. А часу катастрофічно не вистачало, тому що я ще працювала продавцем у будівельному магазині, але це було до декрету», – поділилася Марина.

Любов до кулінарії принесла успіх

Згодом блог почав розвиватися – у стрічці з'являлися нові рецепти, а у вкладці «підписники» – нові люди. Сьогодні на сторінку Марини підписано вже майже 23 тисячі людей із різних міст України.

Готова розвиватися

Фуд-блогерка Марина Калітуріна вивчає рецепти цікавих страв та поєднання продуктів у вільний час – між приготуванням їжі, домашньою роботою та вихованням 6-місячної доньки Вероніки. У цьому її підтримує чоловік Михайло.

Блог Марини приносить їй дохід, який вона вкладає в його ж розвиток – в придбання гарного посуду, приладів та декору для картинки в кадрі, купує додаткові гаджети, необхідні блогерам: різноманітні штативи, підставки для телефону та світлових ламп.

«Своє завдання бачу в тому, щоб максимально полегшити процес приготування їжі, знаходити нові прості рецепти, а також ділитися сімейними, перевіреними часом рецептами, – розповідає Марина. – Бути блогером, не має значення з якої тематики, на мою думку, це насамперед бути корисним для своїх підписників».

Не лише рецепти, а й лайфхаки

У сім'ї Марини готувати любили всі й завжди – мама, тато, бабуся з юності вчили дівчину кулінарним премудростям.

«У мене багато улюблених рецептів, які я готова повторювати день за днем. Але найулюбленіша, напевно, не страва, а продукт – яйця. У мене багато варіантів сніданку з яєць. Іноді хейтери намагаються навіть цим зачепити. А ще можу нескінченно готувати і їсти рагу з овочами та м'ясом», – розповідає кухарка.

Марина не лише ділиться своїми авторськими стравами, а й перевіряє рецепти з інтернету – більшість із них вдалі, але бувають і винятки. «Часто приготування страви з інтернету закінчується сумно тоді, коли її потрібно готувати у мікрохвильовій печі. До речі, одна з моїх рубрик – це якраз рецепти в мікрохвильовій печі», – каже блогерка, додаючи, що цей побутовий прилад дійсно полегшує і прискорює процес приготування.

Марина розповіла, що картоплю в мундирі можна приготувати за 10 хвилин, а відварений буряк – за 20. Зварити горох також можна всього за 20 хвилин, приготувати шарлотку – за 5 хвилин.

«У мене на сторінці є рубрика «Лайфхаки», де зібрані корисні поради не лише щодо кухні, а й в цілому для господарства. Я ділюся посиланнями на товари, які замовляю в інтернеті, трохи розповідаю про свій досвід материнства, викладаю актуальні знижки у супермаркетах. У рубриці «Взаємодопомога» публікую відповіді на найрізноманітніші питання, які залишають підписники один для одного. Всі рецепти розсортовані за папками для більш зручного та швидкого пошуку», – зазначає блогерка.
Марину мотивує неймовірна віддача та зворотний зв'язок від підписників: «Слова подяки – це величезна мотивація, яка просто піднімає з ліжка та дає сили готувати та знімати у різному стані. Величезний плюс – спілкування з людьми та можливість бути корисною. Мені подобається передавати свої навички, вміння та досвід. Я намагаюся розповісти в блозі не тільки про їжу, але також часто торкаюся теми медицини та здоров'я».

Якщо не зважати на хейтерів та вічну відсутність пам'яті на телефоні, то мінус фуд-блогерства, каже маріупольчанка, у тому, що до свят доводиться готуватися заздалегідь – приготувати, зняти, змонтувати відео та викласти рецепт. Тому підготовка до Нового року розпочинається у листопаді.

Світлина з архіву Марини Калітуріної: Блогерство – важлива частина життя. Щодня, готуючи вечерю, фуд-блогерка Марина дістає штатив та включає камеру, щоб поділитися рецептом із підписниками.


Останні новини
    18лютого2022
  • 10:51
    Будні стануть легшими
  • 04лютого2022
  • 10:48
    З миру по ложці
  • 21січня2022
  • 11:39
    Гурмани будуть задоволені
  • 14січня2022
  • 11:48
    Прості й швидкі страви
  • 11:24
    Соковито та апетитно
  • 06січня2022
  • 10:20
    Не тільки кутя: що подати на святковий стіл
  • 24грудня2021
  • 11:58
    Тигру сподобається
Ми в соціальних мережах

Приєднуйтесь до нас в соціальних мережах і дізнавайтеся найважливіші новини першими.

Сторінки
  • Головна
  • Новини
  • Газета
  • Спецпроекти
  • Архів Приазовський робочий
  • Фоторепортажі
  • Інформацiя для акцiонерiв та стейкхолдерiв
Powered By Blade.MSP ® from BrainTEC ™