Остання газета "Приазовський робочий" від 23 лютого 2022

05гру'25

п'ятниця

logo
  • Новини
  • Газета
  • Спецпроекти
  • Фоторепортажі
  • Інформацiя для акцiонерiв та стейкхолдерiв
    • Регулярна інформація
    • Особлива інформація
    • Інша інформація
    • Інформація для акціонерів до 01.01.2024р.
    • Офіційно
  1. Головна
  2. Новини
  3. Маріуполь
  4. Секрети крафтового шоколаду: в Маріуполі виготовляють цукерки з дорблю, сіллю та перцем (ФОТО)
  • Маріуполь
    5960
  • Донбас
    1031
  • Україна
    864
  • Світ
    97

Секрети крафтового шоколаду: в Маріуполі виготовляють цукерки з дорблю, сіллю та перцем (ФОТО)

Ірина Лимар
02гру'21 17:15

Новорічні свята не обходяться без солодощів із шоколаду, якими люблять ласувати не лише діти, а й дорослі. Шоколад - безперечний фаворит серед подарунків для друзів та колег - ласунів.

Про те, як правильно вибрати шоколад і які солодощі віддають перевагу маріупольцям, pr.ua розповів Андрій Капранов - власник майстерні Chocolate Art Studio. Вже кілька років він виготовляє в Маріуполі крафтовий шоколад.

Як вибрати цукерки зі справжнього шоколаду?

Андрій виготовляє цукерки та фігури з якісного бельгійського шоколаду, кілограм якого коштує понад 300 грн. За його словами, більшість цукерок фабричного виробництва покривають шоколадною глазур'ю, ціна якої 60 грн. Тобто солодощі зі справжнього шоколаду не можуть коштувати 100-150 грн за кілограм. Вибираючи солодкий подарунок, варто звернути увагу на темний шоколад та відсоток вмісту в ньому какао. Чим він вищий, тим якісніший продукт.

Великою популярністю користуються вироби із темного шоколаду, а з молочного майстер робить цукерки та фігурки лише на замовлення. За стандартом термін придатності цукерок до двох місяців. Андрій Капранов зберігає солодощі до місяця.

"Частіше цукерки з молочного шоколаду замовляють для дітей. Вони не люблять гіркуватий темний шоколад. Білий шоколад не користується популярністю. За класичною технологією в шоколаді має бути масло какао, какао терте та лецитин для стабілізації продукту. У білому шоколаді є тільки масло какао й молоко, тобто технічно його важко назвати шоколадом. Здебільшого білий шоколад ми додаємо в ганаш – начинку для цукерок або використовуємо для декору”, – поділився секретами смачного виробництва Андрій Капранов.

На думку майстра, виготовлення шоколаду важлива температура. Вона повинна бути постійно однаковою, десь +16...+18 градусів, щоб продукт вийшов хороший.

Начинка на будь-який смак - від праліне до сиру з цвіллю

Начинки для крафтових цукерок роблять різні – із фруктових пюре, конфітюрів, вершків, білого шоколаду, свіжих фруктів, подрібненого фундука. У своїй шоколадній майстерні Андрій Капранов вигадує нові рецепти начинок або знаходить їх в інтернеті.

Він робить під замовлення шоколад із перцем, в'яленою вишнею, сіллю. Але такі інгредієнти – на любителя. Перевагу маріупольців у начинках важко вгадати. Раніше були популярними сухофрукти у шоколаді – чорнослив, курага. Нині попит на них знизився. За словами майстра, якщо робити таку насолоду за класичною рецептурою з якісного шоколаду, то коштуватиме вона недешево.

"Замовляють нам цукерки з темного шоколаду, начиненого сиром дорблю. Але це дуже специфічна начинка - тільки для любителів сиру з пліснявою", – розповів Андрій Капранов.

Найчастіше маріупольці замовляють крафтовий шоколад перед новорічними святами, Днем закоханих та 8 Березня.

Секрети крафтового шоколаду: в Маріуполі виготовляють цукерки з дорблю, сіллю та перцем (ФОТО)

Світлини з особистого архіву Андрія Капранова

Як раніше повідомляв pr.ua, маріупольці замовляють букети з лобзиків і пігулок.

  1. МАРІУПОЛЬ
  2. СВЯТО
  3. СЕРВІС

Читайте також:

  • Гарні дати: як маріупольцям обрати вдалий день для весілля у 2022-му році
  • Від їстівних до практичних: маріупольці замовляють букети з лобзиків і таблеток (ФОТО+ВІДЕО)
  • Маріупольці вірять у новорічне диво та діляться своїми історіями
  • На яких міських локаціях маріупольці зустрічатимуть Новий рік?
Останні новини
    14липня2022
  • 09:56
    Заява Ріната Ахметова щодо активів Медіа Група Україна
  • 25березня2022
  • 19:26
    Голоси Маріуполя: створено канал важливих оголошень
  • 18:32
    SAVE MARIUPOL: у Нью-Йорку пройшов флешмоб на підтримку Маріуполя (ВІДЕО)
  • 17:34
    У Маріуполі полк "Азов" знищує ворожу техніку та окупантів
  • 17:00
    Метінвест шукає водіїв з транспортом та без
  • 16:25
    На Лівобережжі Маріуполя обстріляно Михайлівський собор (ФОТОФАКТ)
  • 15:50
    У боях за Маріуполь загинув боєць збірної України з ММА
  • 14:57
    Представники Групи Метінвест допомогли розмістити у Запоріжжі понад 3000 маріупольців
  • 14:14
    Сім'я з Маріуполя потрапила у смертельну ДТП
  • 13:20
    З Маріуполя під обстрілами вивезли коней (ФОТО)
  • 11:37
    Внаслідок бомбардування драматичного театру в Маріуполі загинуло близько 300 людей
  • 11:28
    Російські окупанти блокують гуманітарну операцію з порятунку мешканців Маріуполя
Сторінки
  • Головна
  • Новини
  • Газета
  • Спецпроекти
  • Архів Приазовський робочий
  • Фоторепортажі
  • Інформацiя для акцiонерiв та стейкхолдерiв
Powered By Blade.MSP ® from BrainTEC ™