В Україні затвердили рекомендоване сезонне меню для дітей, які відвідують освітні заклади.
Про це повідомляє pr.ua, посилаючись на Міністерство охорони здоров’я.
Загалом, меню стосується дитячих садків, адже рекомендоване для дітей від 1 до 6-7 років. Рr.ua дізнався, які страви зможуть відвідати маріупольські вихованці:
- морква, тушкована з чорносливом;
- суп із цвітною капустою зі сметаною;
- рибна паличка з яйцем;
- каша гречана розсипчаста;
- капуста тушкована;
- котлета рублена з м’яса курки;
- морква, тушкована в сметані;
- плов з родзинками;
- гуляш з м’яса курки;
- салат з зеленого горошку та цибулі;
- суфле з вареного м'яса курки та рису.
І це – далеко не весь перелік страв та продуктів, якими пропонують годувати дітей в міністерстві. Також меню збагачене свіжими фруктами, соками та овочами.
Слід підкреслити, що у разі внесення змін потрібно погодити їх в територіальному підрозділі Держпродспоживслужби відповідно до вимог Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку. Затверджений перелік страв також може бути використаний як база для чотиритижневого меню в інші пори року, проте з використанням сезонних продуктів.