Європейське агентство з безпеки продуктів харчування (EFSA) змінило свою позицію з приводу діоксиду титану - барвника Е171.
Про це повідомляє PR.UA з посиланням на New Atlas.
Так, група експертів заявила, що він «не може більше вважатися безпечною харчовою добавкою». До таких же висновків протягом декількох років приходили автори наукових досліджень.
Тепер агентство EFSA постарається якомога швидше заборонити його застосування в Європейському союзі.
«Е171, в основному, застосовується в харчовій промисловості в якості білого барвника. Його додають в сотні видів продуктів: жувальну гумку, майонез, кондитерські вироби, морозиво, крабові палички», - йдеться в повідомленні.
Додамо, що цей харчовий барвник дуже популярний в Україні. Наразі добавка дозволена в нашій країні і Європейському союзі.
Лікарі відзначають, що ця речовина підсилює в організмі окислювальний процес і призводить до запальних реакцій. У кишечнику такого ефекту може сприяти синдром роздратованого кишечника, який, в свою чергу, може бути причиною багатьох хронічних захворювань.