Остання газета "Приазовський робочий" від 23 лютого 2022

05гру'25

п'ятниця

logo
  • Новини
  • Газета
  • Спецпроекти
  • Фоторепортажі
  • Інформацiя для акцiонерiв та стейкхолдерiв
    • Регулярна інформація
    • Особлива інформація
    • Інша інформація
    • Інформація для акціонерів до 01.01.2024р.
    • Офіційно
  1. Головна
  2. Газета
  3. PRO-творчість
  4. Шоколадка – синонім щастя
  • Суспільство
  • Актуально
  • Події дня
  • У прес-клубі
  • Подробиці
  • PRO-творчість
  • Iнтерв'ю
  • Здоров'я
  • Юридична консультація
  • Домашня енциклопедія
  • Світ захоплень
  • Спорт
  • Читач - Газета

Шоколадка – синонім щастя

Еліна Прокопчук
22січ'21 09:27
Маріуполець Андрій Капранов готує цукерки і солодощі ручної роботи. У складі - тільки якісні продукти і щіпка любові.

Чорний, молочний, білий. Шоколад відноситься до тих продуктів, які люблять практично всі. З'їж один шматочок - і настрій підвищується, мозок відразу працює краще. А рука так і тягнеться за другим, третім і четвертим квадратиком. Те, що ця солодкість корисна для здоров'я, доводити не потрібно. Проблема тільки в одному: в повному обсязі, що називають словом «шоколад», дійсно їм є. У нашому місті якісні десерти знайти можна. Загляньте в Chocolate Art Studio - задоволення від смаку, виду і запаху гарантовано.

Полуничний, горіховий, апельсиновий

За фахом Андрій Капранов - інженер. Кондитерською справою він опанував не відразу. Спочатку були експерименти на кухні, потім - відкриття майстерні. Андрій згадує:

«Коли роботи не стало, я вирішив спробувати щось нове. Спочатку готував шоколад для сім'ї, потім пригощав друзів, родичів. Коли побачив, що на солодощі є попит, вирішив починати бізнес».

Майже два роки тому підприємець відкрив майстерню, а в серпні минулого року - магазин. В асортименті - різні цукерки, десерти, шоколадки. Іноді в майстерні готують торти. Варіантів солодощів - безліч. Тут і полуничний, і апельсиновий шоколад, і зі смаком лайма. Чорний зі спеціями - для тих, хто любить з гостринкойю. І звичайно, традиційні смаки - з кремом, горіхами, карамеллю. До свят кондитер займається копіткою роботою - створює шоколадні ялинки і кульки, готує великодні яйця та їстівні валентинки. Можна зібрати і подарункові набори.

Тільки якісні інгредієнти

Всі солодощі кондитер готує з бельгійського шоколаду. У складі тільки якісні інгредієнти і ніякої хімії.

«Чому саме бельгійський? У нього гарне співвідношення ціни і якості. Наприклад, французький шоколад обійдеться дорожче », - порівнює Андрій Капранов.

Рецепт класичного шоколаду нехитрий: терте какао плюс какао-масло і цукор. У молочний і білий також додають молоко і лецитин. А щоб отримати яскравий шоколад зі смаком фруктів, хімічні барвники не потрібні.

«Наприклад, для приготування апельсинового роблять витяжку з кірок цього фрукта, ми покриваємо нею бельгійський шоколад. Це теж барвник, але натуральний », - ділиться секретом майстер.

Про якість такого шоколаду можна не переживати. Чого не можна сказати про ти продукти, які ми бачимо на полицях супермаркетів. Кондитер розповідає:

«Якщо говорити про великих виробників, то в Україні шоколад не вироблюється. Якісний продукт має свою ціну, і для масової аудиторії його робити невигідно. Рівень доходів не дозволяє людям купувати такі вироби. Тому в солодощі додають все що завгодно».

Ціна шоколаду в Chocolate Art Studio - вище середнього. Одна цукерка обійдеться в 16 грн, плитка шоколаду - в 55. Але власник впевнений: краще їсти менше солодкого, але вибирати якісний продукт.

Кондитер пояснює: на смак або тим більше на око відрізнити підробку практично нереально. Він навіть провів експеримент і купив коробку цукерок популярного виробника.

«На смак - шоколад. Але перевертаєш упаковку, а там - цілий набір Е », - ділиться Андрій.

Кожному клієнту - своя цукерка

Більшість своїх солодощів кулінар готує вручну. Щоб зробити одну цукерку, потрібно витратити добу. Кондитер описує технологічний процес:

«Спочатку потрібно підготувати шоколад, потім його темперувати. Після цього розлити по формах і дати вистоятися годин 12. Далі заливається начинка, яка теж повинна охолонути. А коли застигне і вона, потрібно закрити її денцем. Потім вистоюється і стабілізується денце. Останній і найпростіший етап - пофарбувати цукерку і надати їй готовий вигляд. До речі, фарбують не цукерку, а формау. А якщо шоколад матовий - навпаки».

У магазині у кондитера вже є постійні покупці. Все як у відомому фільмі «Шоколад» - тільки покупець заходить на поріг, майстер вже знає, чим його пригостити.

«Наприклад, постійно приходить одна жінка похилого віку. Вона любить солодке, але в силу віку захоплюватися їм не можна. Тому вона купує цукерки з чорного шоколаду і їсть по одній в день. Оскільки солодощі якісні, ні тиск, ні цукор від них не підвищуються», - розповідає підприємець.

Сам кондитер, на диво, не ласун. Але свої десерти завжди пробує, віддає перевагу чорному шоколаду. Підтверджує: він дійсно підвищує настрій. А його приготування - вдвічі.

Топ статті
  • 26бер'21
    Природно та з комфортом
  • 26бер'21
    Парк та університет стануть сусідами
  • 26бер'21
    Ставка на позитив
  • 26бер'21
    Гаряча вода без перебоїв і зростання тарифів
  • 24бер'21
    Маріуполь стане студентською столицею
  • 24бер'21
    Маріуполь приєднався до ініціативи «Без бар'єрів
  • 24бер'21
    У Маріуполі з'явиться медичний центр ТОП-рівня
  • 24бер'21
    Метод добра і морквини
  • 19бер'21
    Авокадо замість булочок
  • 19бер'21
    Маріупольський район на марші децентралізації
  • 19бер'21
    Тижневий запас - без заміни балонів
  • 19бер'21
    Прогрес техніки - прорив в якості
Архив Газети
Сторінки
  • Головна
  • Новини
  • Газета
  • Спецпроекти
  • Архів Приазовський робочий
  • Фоторепортажі
  • Інформацiя для акцiонерiв та стейкхолдерiв
Powered By Blade.MSP ® from BrainTEC ™